İpekyolu ilçesi Mesut Özata Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrüllah Yavuzer, okul yöneticileri ile personeller katıldı.

Etkinlikte konuşan Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda, tütün ve tütün ürünlerinin zararları ile alakalı Van Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak çok çeşitli faaliyetler düzenlediklerini söyledi.

Büşra Tapan Soğanda, “Bu faaliyetlerimizden bir tanesi de gençler arasında tütün ve tütün ürünlerinin zararlarının farkındalığını oluşturmak için düzenlediğimiz ‘Dumansız Yaşam’ temalı resim yarışmasıdır. Her yıl dünya üzerinde beş buçuk milyon, ülkemizde ise 300 bin insan tütün ve tütün ürünlerinden kaynaklı hastalıklardan dolayı yaşamını yitirmektedir. Daha fazla insanın hayatını kaybetmemesi için 1987 yılından itibaren Dünya Sağlık Örgütüne üye olan ülkelerin düzenlediği bir protokolle 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü olarak kutlanmaktadır. Bu amaçla müdürlüğümüz koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle İpekyolu ilçesindeki tüm okullarda ‘Dumansız Yaşam’ konulu lise öğrencileri arasında resim yarışması düzenlendi” dedi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini davetlilerle birlikte veren Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren ise, ''Dereceye giren öğrencilerimizi göstermiş oldukları gayretten dolayı kutlarım ve başarılarının devam etmesini dilerim. Dumansız hava sahası oluşturalım, sigarayı bırakalım, sağlıklı yaşayalım" ifadelerini kullandı.

Dr. İmren, sigarayı bırakmak isteyenlerin Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi içinde hizmet vermekte olan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne başvurarak hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabileceklerini de sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber