Bakanlar Kurulu kararıyla çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname'nin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından dün 4 kişinin tahliye edildiği Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önündeki bekleyiş devam ediyor.

2 gündür cezaevindeki kardeşini bekleyen Murat Yiğit, kardeşini tutuklayan savcı ve hâkimin FETÖ’den şu an cezaevinde olduğunu belirterek, “Kardeşim 9 aydır içerde tutuluyor. Dada önce mahkemesi sürekli erteleniyordu. 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından davayı yürüten hâkim ve savcı tutuklandı.

Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği müjdeden sonra bizler cezaevin önünde bekliyoruz. İnşallah cenabı Allah yüzümüzü güldürür. Mutluyuz, heyecanlıyız. Üç gündür gece saat bire kadar burada bekliyoruz” dedi.

“Allah bin kere Cumhurbaşkanımızdan razı olsun”

2 Çocuğunun cezaevinde olduğunu ifade eden Alayi Yasavur isimli vatandaş ise “Allah bin kere Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Bu imkânı bizlere tanıdı. Biliyorsunuz önümüzde Kurban Bayramı var. İnşallah her ana baba, çifte bayram yaşar. Hepimiz burada heyecanla mahkûmlarımıza kavuşacağımız anı bekliyoruz. İnşallah çocuklarımızı alır öyle gideriz” diye konuştu.

Kürtçe konuşan 72 yaşındaki Mehmet Salih Halburcu ise cezaevinde iki çocuğunun olduğunu ve heyecanla onların tahliyelerini beklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dua ettiklerini belirten Zeki Saylan da, “Allah mahkûm yolu gözleyen herkesi sevindirsin. Allah Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanımızdan razı olsun. Bizler heyecanla bekliyoruz. Benim iki tane oğlum var. Kayınımın iki çocuğu bir de yeğenim var. Onları bekliyoruz inşallah onların da sevinciyle evimize gideceğiz” diye konuştu. İHA

Editör: Wan Haber