Wanhaber.com - Özel Haber

Ramazan Bayramı’nın ilk gününden bu yana yaşanan su kesintisi Kurubaş Mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Su almak için evlerinden uzak yerlere gidip su getirmeye çalışan mahalleli bu duruma isyan etti. Ramazan Bayramı’ gibi önemli bir zamanda su kesintisi yaşayan vatandaşlar, VASKİ’den istedikleri sonucu alamadılar. Öte yandan su tankerleriyle de suyun vatandaşa verilmemesi vatandaşı isyan ettirdi. Bu duruman şikayetçi olan vatandaşlar, yaşanan duruma tepki göstererek su sıkıntısının bir an önce giderilmesini istiyor.

“BU KADAR İNSANI MAĞDUR ETMEYE HİÇ KİMSENİN HAKKI YOK”

Başka yerlerden su getiren Yakup Örki, “Kışın VEDAŞ, yazın VASKİ karşımıza böyle bir sorun getiriyor. Biz yaklaşık bir haftadır mağduruz. Susuz ne yapacağımızı bilmiyoruz. İnanın evimiz ve kendimiz kötü kokmaya başladık.VASKİ’yi o kadar çok aramamıza rağmen herhangi bir gelişme olmadı. Bu kadar insanı mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yok” diyerek sitem etti.

foto-027.png

Bir başka mağdur Latif Sırma ise, susuzluğun çok sıkıntılı bir durum olduğunu belirterek, susuzluğun, insanı her şeyden mahrum bıraktığını ifade etti.

Sırma, sözlerini şu sözlerle sürdürdü:

“Çoğu zaman sularımız kesiliyor ya da azar azar geliyor. Belediyeden beklentimiz mahallemizin önemli noksanlıklarının giderilmesidir.”

“KAYYUM ATANDI, HERHANGİ BİR FAYDASINI GÖRMEDİK”

İsmini vermek istemeyen G.Ö ise, şunları söyledi: “Yaklaşık bir haftadır su kesintisi yaşıyoruz. VEDAŞ, VASKİ gibi kurumların hiçbir çalışması olmadı.Halk perişan, halkı perişan etmeye kimsenin hakkı yok. Gerekenin yapılmasını istiyoruz. Kurubaş mahallesinin herhangi bir yol çalışması da yok. Torpili olanların yerleri kelebek taşlarıyla yapıldı. Geriye kalan bölgelere de çakıl dökülerek, halkı kandırmaya çalıştılar. Kayyum atandı, bize herhangi faydası olmadı. Sosyal medya üzerinden çalışma yapıldığını açıklayanların çalışmalarını keşke biz de görebilsek. Herhangi bir çalışma yok. Şehir merkezine bağlı olan Kurubaş, mahalle değil de sınırdaki köy gibi her yıl kandırılıp yüzümüzü güldürmeye çalışıyorlar. Seçim zamanı geldiğinde halka ‘bize oyunuzu verin’ sözü alınıyor, sorunlarınız giderilecek diye. Biran önce bu sıkıntıların giderilmesini arz ediyoruz.”

Editör: Wan Haber