Akşam saatlerin Van’ın Doğusu’nda kalan Erdeğ Dağı bölgesinde sağanak yağmurla birlikte derelerin taşması sonucu birçok mahalle, ev ve iş yerleri sular altına kalmıştı. Mahalle sakinleri iftar vakti ev ve işyerlerinin sular altına kalmasıyla sıkıntı yaşarken, evlerinin önlerine set çekmeye çalışarak su baskının önüne geçmeye çalıştılar.

DSİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ GECE GEÇ SAATLERE KADAR TEMiZLİK VE SU TAHLİYESİ YAPTI

Vatandaşlar, durumu yetkililere bildirmesiyle bölgeye Van Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri Van Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. DSİ ekipleri, 4 Nolu Sağlık Ocağı'nın yanından geçen ve taşan dere içerindeki kumları temizledi. Onlarca kamyon dolusu kum dereden çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise yaklaşık 15 araçla temizlik çalışması yürüttü. Çalışmalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

13-009.jpg

ÇOK SAYIDA HALI ÇAMURLU SULARIN ALTINDA KALDI
İskele Mahallesi içerisinden geçen dere taşınca halı yıkama atölyesi sular altında kaldı. Ramazan Bayram'ına sayılı günler kaldığından yaklaşık 180 adet yıkanmış halı ile iş makineleri çamurlu su altında çalarak yüklü miktarda maddi zarar meydana geldi. İş yeri sahibi Abdulkerim Sarı, taşan dere ile birlikte iş yerinde büyük çapta maddi zarara yol açtığını ifade ederek, "Ramazan Bayar'ıma az bir Zaman kaldı. Bu nedenle çok sayıda yıkanması gereken halı vardı elimizde. Yaklaşık 200 evin halıları çamurlu sular altına kaldı. Bunları yarın teslim edecektik. Şimdi vatandaşlara ne söyleyeceğiz bilmiyorum. Halıların yanısıra halı yıkama makineleri de sular altına kaldı. Şu an ne yapacağımızı bilmiyorum" dedi.

14-006.jpg12-015.jpg10-037.jpg9-063.jpg8-106.jpg

Editör: Wan Haber