Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakim ve savcılar gözaltına alınmaya devam ediyor. Van'da 29'u adli, 16'sı idari ve 8'i ilçelerde görevli 53 hakim ve savcı hakkında çıkarılan gözaltı kararının ardından operasyon başlatıldı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Van İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında şimdiye kadar 18 hakim ve savcı gözaltına alındı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilirken, operasyonun sürdürüldüğü belirtildi.

2 albay sorguda
Darbe girişimini destekledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Van 6. Hudut Alay eski Komutanı Kurmay Albay Ali Yalçın ile Van'a yeni atanan 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Ataman’ın sorgusu sürüyor. 2 albayla birlikte Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görevli 5 hakim ve savcı için de gözaltı kararı çıkarıldı. Kararın ardından 4 hakim ve savcı gözaltına alınırken, birinin ise arandığı belirtildi.

2 rütbeli tutuklandı
Van’ın Çaldıran ilçesinde darbe girişimine destek verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Vedat Kandir ile İlçe Komando Bölük Komutanı Yüzbaşı Rıdvan Yıldırım ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (İHA)

Editör: Wan Haber