Fazıl ERÜŞ

Yılsonu kampanyaları nedeniyle Van’da bulunan otomotiv bayilerinde sıfır araçlarda yoğun ilgi olduğu gözlendi. Cazip kredi kampanyaları müşterileri memnun ederken sıfır araç satışları otomotiv bayilerinin yüzünü güldürdü.

Hyundai kendini kanıtlamış bir marka

2013 Aralık ayı itibari ile satışlarının çok iyi olduğunu söyleyen Ahsen Otomotiv Hyundai showroom satış danışmanı Ayşe Haskan, “2012 yılına göre satışlarımız aynı sayılır. Bu yıl beklediğimiz satışı yaptık. Türkiye pazarında çok büyük bir kitleye sahip olduğumuz için yıl boyunca kampanyalarımızı aynı şekilde uyguladık. Hyundai kendini kanıtlamış bir marka. İ10 Hyundai modeli yeni çıkmasına rağmen müşterilere yetiştiremiyoruz. İ30 ise C sınıfında en iyi araçtır. Mercedes M sınıfı ile birlikte 5 yıldız almış dünyadaki tek araçtır. Özellikle 20 bin TL ve 20 ay sıfır faiz kampanyalarımızın yanında dosya masraflarını da almamamız müşterilerimizi memnun ediyor. Bunun satışlarımıza olumlu yansıdığını da gördük. Van’da en çok sattığımız araç Hundai X35 modeldir. 1.6 benzinli olması ve otomatik şanzıman olmasından dolayı çok talep oluyor. Hyundai ikinci el piyasasında çok iyi olmasının yanı sıra yedek parçalarını ucuza satmamız nedeniyle tercih ediliyor. Ayrıca 5 yıl garanti vermemiz ve servis ağının çok olması nedeniyle müşteri ağımızın yoğun olmasını sağlıyor. En çok araç sattığımız ay ise Aralık ayı’dır” dedi.

 Takas kampanyamıza talep çok

Kia Satış Müdürü Aydın Ödemiş, Otomotiv sektöründe hiç bu kadar cazip kampanyalar görmediğini söyledi. Ödemiş, “Yılsonlarında her zaman otomotiv sektöründe bir yoğunluk olur. Türkiye’de uygulanan ÖTV vergisinden dolayı 30 bin TL aldığımız bir aracı 60 bin TL’ye satıyoruz. Müşterilere 20 bin TL’ye faizsiz 20 ay kampanya imkânları sunuyoruz. Onun dışından takas kampanyalarımız var. Yani ikinci el araç, piyasa değeri neyse biz 3-4 bin TL daha fazla vererek müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.  Takas kampanyamıza ilgi çok. Van’da en çok Sportage modelini satıyoruz. Vanlıların bunu tercih etmesinin nedeni yüksek ve şık görünümlü olmasıdır” diye belirtti.

Van’da en çok araç satan Ford’tur

Bu yıl araç satışlarında geçen yıllara nazaran yüzde 10 gibi bir gerileme olduğunu ifade eden Ford Satış Müdürü Faruk Elçi, “Global ekonomide olan olumsuzluklar ister istemez otomotiv sektörünü de etkiledi. Ama şunu söyleyebilirim Van’da en çok araç satan Ford’tur. Vanlılar en çok focus ve fiesta modelleri tercih ediyorlar. Müşterilerimiz araç alırken cazip kampanyalara bakıyorlar. Kampanyalarımız çok cazip. Gelir beyan eden tüm müşterilerimize kredi ile araç verebiliyoruz. 24 Bin TL 24 ay sıfır faiz uyguluyoruz. Bu kampanya müşterilerimizi memnun ediyor. Genelde yılsonunda satışlarımız çok olur. Ama artık müşteriler yeni modelleri çok iyi takip ettiği için hangi ay’da yeni model varsa o ay satışlarımız çok yoğun oluyor. Ayrıca sıfır araçlara her yıl daha fazla talep var” dedi.

Az da olsa satışlarımız geriledi

2013 yılı aralık ayı itibariyle satışlarının çok iyi olduğunu vurgulayan Peugeot Satış Müdürü Şahin Kaymaz, “Geçen yıla göre satışlarımız az da olsa geriledi. Satışlarımızın azalmasının nedeni Vanlıların depremden sonra olan borçlarını ödemeye başlamasına bağlıyoruz.  Vanlılar Peugeot seviyor. Kampanyalarımız da çok iyi. 30 bin TL’ye 20 ay sıfır faiz ve 24 bin TL’ye 24 ay sıfır faiz kampanyaları müşterilerimize çok cazip geliyor. Bu kampanyaları 8 yıllık çalışma süresince ilk defa görüyorum. Aralık ayında satışlarımız yoğun oluyor. Uzun vadeli araç kullanmak isteyen vatandaşlarımıza sıfır araç öneriyorum” diye belirtti.

Araç almanın tam zamanı

Fiat Satış Danışmanı Mustafa Durna, “ Depremden sonra satışlarımızda biraz azalma vardı. Ama 2013 yılında satışlarımız çok iyi. Beklediğimizden de daha fazla rağbet var. 20 bin TL’ye 36 ay sıfır faiz ve 24 bin TL’ye 24 ay sıfır faiz uygulamamız sayesinde satışlarımızda da bir yoğunluk oldu. Vanlıların Fiat’ı tercih etmesinin nedeni kalitenin yanında araçların tasarruflu oluşu yakıtı az yakması ve servislerimizin çok iyi olmasıdır. En çok sattığımız araçlar ise fiorino ve linea’dır.  Aralık ayında yoğun bir talep var. Satışlarımızın yoğun olmasının nedeni kalite ve cazip kampanyalardır. Araç almanın tam zamanı müşterilerimiz bu fırsatları kaçırmamalılar” şeklinde konuştu. Vansesi

Editör: Wan Haber