Van’ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet ve Sanat sokağında kaldırımları işgal ettiği gerekçesiyle masa ve taburelerini toplamak isteyen zabıta ekibi ve seyyar esnaf arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Daha önce yapılan denetimler sırasında tartışmalara ve kavgalara neden olan uygulamaların bir yenisi dün gece saat 22 civarında Cumhuriyet  Caddesi ve ara sokaklar üzerinde yapıldı.

Van Büyükşehir belediyesi zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde Cumhuriyet caddesi Ziraat bankası önünde  su, çay ve benzeri içecekler satan seyyar satıcıların malzemelerine el koymak istedi. cadde çevresinde satış yapan seyyar satıcılarla tartışma yaşayan zabıta ekipleri, kendilerine direnen satıcılarla zaman zaman gerginlik çıktı. Gerginlik polisin araya girmesiyle son buldu.

3-601.jpg

Cumhuriyet caddesi ve ara sokaklarda denetim yapan zabıta ekipleri kaldırımları işgal ettikleri  ve civar esnafı tarafından gelen şikayetler üzerine sokakta semaver çayı satmak isteyen sokak esnafının sandalyelerine el koyarak araçlara yüklemek istedi.

Bu sırada esnaflar ile bazı zabıta memurları arasında gerginlik yaşandı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle gerginlik son bulurken,  Zabıta ekipleri benzer uygulamaların devam edeceğini belirtti.

4-480.jpg

İLHAN SİYAHTAŞ – VANEKSPRES 
 

Editör: Wan Haber