Van 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar B.D. ve D.D., bulundukları cezaevinden ses ve görüntü bilişim sistemi aracılığıyla katıldı. Mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, sanıkların işledikleri suçla ilgili sevk maddeleri gereğince cezalandırılmalarını istedi. Van'da 13 Ağustos 2014'te sanık B.D.'nin, aralarındaki anlaşmazlık sonucu evlenmekten vazgeçen sözlüsü V.Y.'yi tehdit ettiği, akraba ve arkadaşlarıyla cezalandırmak için kaçırdığı ifade edilen mütalaada, olaya ilişkin bilgiye yer verildi.

Sanık avukatları ise, iddia makamının mütalaasını kabul etmediklerini dile getirerek, müvekkillerinin beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından sanık B.D.'yi "kasten yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "nitelikli yağma" ve "tehdit" suçlarından 31 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanıklardan D.D. 30 yıl 2 ay, S.T. 25 yıl 1 ay 20 gün, suça sürüklenen çocuklardan B.S. 16 yıl 8 ay 20 gün, M.Ö. 15 yıl 1 ay, Ü.K. ise 12 yıl 6 ay 25 gün hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Mahkeme, tutuksuz yargılanan S.T. ile suça sürüklenen 3 çocuk hakkında tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

CİNSEL ORGANI ARABANIN CAMINDAN ATILDI
Olay, 13 Ağustos 2014'te meydana geldi. B.D. adlı kız, kendisiyle evlenmekten vazgeçen sözlüsünü; akrabası ve arkadaşlarının yardımıyla kaçırıp işkence ettikten sonra cinsel organını kesti. Gurup, Veysel Y.'i hareket halindeki araçtan atarak olay yerinden uzaklaştı. Köylüler tarafından bulunan yaralı genç, özel bir hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezine, buradan da İstanbul'daki bir hastaneye sevk edildi. İnceleme başlatan polis, hastanede Veysel Y. ile görüştükten sonra olay yerine geçerek kesilen cinsel organı aramaya başladı, ancak saatler süren arama sonuçsuz kaldı.

Polisin takibi sonucu yakalanan ve emniyette her şeyi itiraf eden B.D., sözlüsünün sözü atıp kendisini terk etmesi üzerine sinirlendiğini ve D.D. ile arkadaşlarıyla Veysel Y.'i kaçırdığını söyledi. B.D. ifadesinde, Veysel Y.'e işkence yapıp üzerinde sigara söndürdüklerini ve cinsel organını kesip aracın camından tarlaya attıklarını ifade etti.

Editör: Wan Haber