Bir otelde düzenlediği ilk kişisel sergi alanının maç için değiştirildiğini iddia eden Adıyaman, duruma tepki gösterdi. Sanata böyle bir yaklaşımın yanlış olduğunu ifade eden Adıyaman, “Otel yönetimi 3 Ekim akşamına kadar açık kalması gereken sergi alanını bir maç için değiştirdi. 10 TL ücreti olan bir maç yüzünden şu anda çalışmalarım ortada. Ben otel yönetimi ile anlaşmıştım. 3 Ekim akşamı ben eşyalarımı toplayıp gidecektim. Bu otelin böyle bir şey yapacağını zaten beklemiyordum. Görünce şok oldum. İyilikle bana söyleselerdi ben ferdi hareket etmezdim ama bu rezilliğin bence göz önünde bulundurulması gerektiğinden yanayım. Sanat bir maç için bu kadar geri planda kalmamalı” dedi.

İlk kişisel sergisinde hayal kırıklığına uğradığını vurgulayan Adıyaman, “Bu benim ilk kişisel sergimdi. Çok hevesliydim ama hevesimi kursağımda bıraktılar” iddialarında bulundu.

Akdamar Otel İşletme sahibi Mustafa Kantarcıoğlu ise yaptığı açıklamada, otel yönetimi olarak asla sanatın karşısında olmadıklarını ifade ederek, “Biz sadece kendisinden kokteyl parası aldık. İlk etapta üç gün açık kalacak olan sergi, kendisinin isteği üzerine bir haftaya uzatıldı. Hatta uzun süre kalabilir dedim. Geçen akşam buraya gelip, 'Süreyi tekrar uzatabilir miyiz?' diye bir isteği oldu. Ben bunu yine kabul ettim fakat kendilerine, 'Yarın akşam bizim bir etkinliğimiz var. Resimlerini bozmayacağız sadece biraz geriye alacağız' dedim. O da, 'Olur' dedi. Biz de sadece televizyon önündeki resimlerini kırmadan, incitmeden, bozmadan kenara aldık. Bu kızımız akşam geldi. Orayı görünce bozuldu. Herhalde sinir sistemi bozuktu. Psikolojik sorunları vardır diyeceğim. Başladı bağırmaya çağırmaya. Biz burada yokken kendisi resimlerini toplamış, sonra da, 'Bana böyle yaptılar, bana şöyle ettiler.' Halbuki biz sadece resimlerini geriye aldık. Sabahta tekrar yerine bırakacaktık ve bir hafta daha kalacaktı” dedi.


Alanı Adıyaman'a kiralamadıklarını belirten Kantarcıoğlu, “Sadece açılış günündeki ikramların parasını kendisinden aldık. O akşam da resimlerini geriye aldık. Biz sadece bunu yapmıştık ama o geldi, sinirlendi, bağırdı, çağırdı. Biz sanata karşı değiliz. Biz sanatı seven, sanata yardımcı olan kişileriz. Ona da yardımcı olduğumuz için bu bedeli ödedik” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber