Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından Şerefiye Mahallesi’nde yaptırılan ‘Şengal Kadın Parkı’nın açılışına katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kentte bir kadın parkının açılışını gerçekleştirmenin kendisi için anlamlı olduğunu belirtti. Konuşmasında hizmetin reklamının olmadığını vurgulayan Yüksekdağ, “Bizde hizmetin reklamı olmaz. Bizde hizmetin şatafatı olmaz, övünmesi olmaz. Belediyelerimiz, bu zamana kadar övünmeden ve gocunmadan karşı karşıya kaldığı bütün ayrımcılığa rağmen, fonlardan mahrum bırakılmasına rağmen hizmet götürmeye devam ettiler” dedi.


Van’da meydana gelen depremde hükümetin kenti kaderine terk ettiğini iddia eden Yüksekdağ, “Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bütün belediyeler, depremin enkazını kendi gücü ve olanakları ile toplamak ve kaldırmak zorunda kaldılar. Afet bölgesi uygulaması Van’da siyasi iktidar tarafından kasıtlı olarak yaşama geçirilmedi. Afet bölgesi ilan etmediler. Çünkü, depremin can ve mal kaybını toplamak ve kenti yeniden inşa etmek konusunda sorumluluk üstlenmediler. Sandılar ki Van depremin enkazı altında kalacak. Çok şükür bu enkazı kaldırdık ama yarın öbür gün onlar karşımıza çıkardıkları barajın enkazı altında kalacaklar” ifadelerini kullandı.


Şengal’de katledilen Ezidi kadınları asla unutmayacaklarının altını çizen Yükekdağ, “Şengal’de katledilen, köle pazarlarında satılan, şerefine, onuruna saldırılan o Ezidi kadınları asla unutmayacağız. Ezidi kadınların ahı yerde kalmadı, kalmayacak. Bu zafer kadınların zaferidir. 7 Haziran zaferi, kadınların zaferi olacak. Bu zafer, bütün Şengalli kadınlara armağan ettiğimiz bir zafer olacak. Tek bir esir kadın kalmayıncaya kadar sokaklarda kadınların özgürce dolaştığı, ürettiği günlere ulaşıncaya kadar, kadınların ölümü değil yaşamı ve özgürlüğü seçerek yeni bir geleceğe ulaştığı güne kadar mücadele etmeye, birleşmeye ve kazanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


İpekyolu Belediyesi eş başkanlarının konuşmaları ile devam eden program, ‘Şengal Kadın Parkı’nın açılışı ile sona erdi. Açılışa Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, HDP Van Milletvekili Adayı Yurdusev Özsekmenler, HDP İl Başkanı Veysi Dilekçi, İpekyolu Belediyesi eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser ile partililer katıldı.

Editör: Wan Haber