Van’da yaklaşık 35 yıldır futbolun içinde bulunan ve dört dönemdir Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Van Şube Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Tuğrul ve Gazeteci Bişar Ulutaş, Ramazan Kıvanç’ın sunduğu Dobraspor adlı televizyon programına konuk oldular. Vanspor’da 10 yıl, başka takımlarda 8 yıl profesyonel futbol oynayan, bir dönemler adı 1. Lig olan Süper Lig’de Vanspor’un antrenörlüğünü yapan ve Belediye Vanspor’u 3. Lig’den 2. Lig’e yükselten teknik direktör olarak tanınan Mehmet Tuğrul, yeni şehir stadı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin birçok şehrine yeni statlar yapıldığını, ancak hala Van’ın yeni şehir stadı ile ilgili somut bir adım atılmadığını anlatan Tuğrul, “Yeni stadın kesinlikle kentin çok uzak bir bölgesine yapılmasına karşıyız. Van’da mevcut stadın arsası yaklaşık 60 dönümdür. Yani 60 bin metrekarelik bu arsa üzerine çok büyük, modern bir stat yapılabilir. Bakın Beşiktaş’ın yeni stadı mevcut küçücük yerine yapıldı. Birçok şehirdeki yeni statlar da çok uzak bölgelere yapılmadı. Bizim stat da mevcut yerine yapılmalıdır. Herkesin bir kamuoyu oluşturmasını istiyoruz” diye konuştu.

Programda, Van Büyükşehir Belediyespor’un mevcut durumu, ildeki spor tesislerinin azlığı, BAL’da ili temsil eden Elbakspor’un son durumu da ele alındı. Programın sunumunu yapan Ramazan Kıvanç, amatör maçların oynandığı Sanayi Sahası’nın tribünlerinin olmadığını, buraya mutlaka yeni tribünlerin yapılması gerektiğini söylerken, Gazeteci Bişar Ulutaş ise Van Büyükşehir Belediyespor’un küme düşmemesi için hafta sonu oynayacağı Gölcükspor ve sonraki karşılaşmalara galibiyet parolası ile çıkması gerektiğini belirtti.

5-324.jpg

Söz konusu programa canlı telefon bağlantısı ile katılan BAL 1. Grup lideri Elbakspor Teknik Direktörü Battal Sarıca da, hafta sonu oynayacakları grup ikincisi 12Bingölspor maçında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istedi.

Editör: Wan Haber