Yeni doğan bebek ölümlerini en asgariye indirmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü eğitim birimi tarafından, 3 gün devam eden eğitime katılım yüksek oldu.

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen eğitimlere toplamda 45 kişinin katıldı. Yeni doğan bebek ölümlerinde şu anda binde 7.5 olan sayısını daha da aşağıya çekmek olduğu, eğitimler kapsamında katılımcılara yeni doğan bebeklerle ilgili canlandırma, pratik ve teorik bilgiler verildi. 45 kişinin katılım gösterdiği bu eğitim sonunda yazılı ve uygulamalı sınav yapıldı. Sınavı başarıyla geçenlere Sağlık Bakanlığından onaylı sertifika verildi.

Daha sonra bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, ‘yeni doğan bebeklerin hayata tutulması’ eğitiminin önemsediklerini ifade ederek, “Bu eğitimi yapmamızın en büyük nedeni önlenebilir bebek ölümlerinde ki ölümleri en asgariye indirmektir. Biz İl Sağlık Müdürlüğü olarak hastaneyle ilgili ya da halk sağlığıyla ilgili basamaklara pek hakim değiliz. Ambulans açısından bu transfer işlemleri yada yeni doğanda transfer işlerinde personelimize ne katabiliriz, nasıl destek olabiliriz, eksikliklerimiz nelerdir bunları bir görelim dedik ve sayın hocalarımızdan böyle bir destek istedik. Değerli hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum ifadesinde bulunarak burada amaç ölüm sayısını bu rakamın da altına düşürmektir. İnşallah be eğitimler sayesinde de bunu sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Editör: Wan Haber