BDP Gençlik Meclisi tarafından Rojava ile dayanışma amacıyla gençlik etkinliği düzenlendi. Kentte bulunan Diren Düğün Salonu’nda yapılan etkinliğe yüzlerce gencin yanı sıra DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP Van İl Başkanı Musa İtah, HDP Van İl Eş Başkanı Harun Okay, BDP İpekyolu İlçe Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser katıldı. Etkinlikte demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, etkinliğin yapıldığı salona ,” Önderlik aşkı ve Newroz coşkusu ile özgürlüğü inşa ediyoruz” pankartı asılırken, sık sık, “ Bijî Serok Apo”,”Bijî berxwedana YPG ê” sloganları atıldı.

Etkinlikte ilk olarak konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Harun Okay, etkinlikte emeği geçen gençlere teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin halklar arası dayanışmalar için önemli olduğunu ifade eden Okay,” Bugün buradan 7’den 70 tüm Kürtler olarak Rojava’da özgürleşen halkımızın yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Onların özgürlüğe olan sevdası ve kararlılığı tüm dünya halkları için örnektir. Bizde buradan Van’dan en samimi duygularımızla Rojava halkının özgürlüğünü bir kez daha selamlıyoruz” dedi.

‘Kürt gençleri büyük bedeller verdi’

Ardından konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, konuşmasına PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın,”Genç başladık, genç başaracağız” sözleri ile başladı. Toplumun en önemli mihenk taşlarından birisinin gençler olduğunu ifade eden Üçer, Kürt gençlerinin halkının özgürlüğü için çok büyük bedeller verdiğini dile getirdi. Kürt gençlerinin dünya da eşi görülmemiş bir direniş ruhuna sahip olduğunu söyleyen Üçer,” Kürt özgürlük mücadelesi genç başladı. 30 yıldır da bu mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. Kürt halkının özgür ve diğer halklar gibi eşit bir şekilde yaşaması için çokça büyük bedeller verdi. Bizler bugün buralarda rahat siyaset yapabiliyorsak, rahat konuşabiliyorsak bu kahraman gençlerimizin sayesindedir” diye belirtti.

‘Bu seçimler önder Apo’nun özgürlüğünün seçimidir’

Yaklaşan yerel seçimlere değinen Üçer, gençlerin son 1 hafta içerisinde seçimlere seferberlik ruhu ile çalışma yapmasını isteyen Üçer, son yıllarda gençler üzerinden uygulanan politikalara değindi. Sistemin bir taraftan gençleri kendi tuzağına çektiğini, diğer taraftan ise kendi çocuklarının geleceği için ayakkabı kutularına para yatırdığını ifade eden Üçer,” Bu katil, bu rant ve talancı sistem bir taraftan Kürt halkının çocuklarını eroinman, ajan yaparken, diğer taraftan kendi çocukları için ayakkabı kutularında trilyonlarca yatırım yapıyor. İşte biz bu barbar sisteme artık dur diyeceğiz. Onların gençlerimiz üzerinden uygulanan bu politikalarını bertaraf edeceğiz. Yine biliyorsunuz seçimlere 4 gün kaldı. Bu 4 günde yemeden, içmeden çalışacağız. Van’da büyük bir zafer elde edeceğiz. Çünkü bu seçimler sadece seçim değildir. Bu seçimler önder Apo’nun özgürlüğünün seçimidir. Bu seçimler Kürdistan’ın özgürlüğünün seçimdir” şeklinde konuştu.

‘Van’da 31 Mart’ta zaferi kutlayacağız’

Etkinlikte son olarak BDP Van İl Başkanı Musa İtah, Kürt halkının önemli bir süreçten geçtiğini, yaklaşan yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Hedeflerinin tüm bölge ve Türkiye’de mevcut belediye sayılarını 2 katına çıkarmak olduğunu belirten İtah,” Bu seçimlerden zaferle çıkarsak, bilin ki o gün önder Apo’nun özgürlüğü çok yakındır. Biz Van’da seferberlik ilan ettik. Bu seferberlik özgürlüğün seferberliğidir. Bu son 4 günde gitmedik, gezmedik yer bırakmayacağız. Van’da 31 Mart’ta Van Kalesi eteklerinde bu defa özgürlüğü ve zaferi kutlayacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından BDP Genç Kadın Meclisi kuruşunu ilan etti. Etkinlik Van NÇM Şehit Zilan Kadın Korosu ve sanatçı Nuarin tarafından verilen müzik dinletisi ile sona erdi. 

1-010.jpg

2-011.jpg

3-017.jpg

4-015.jpg

Editör: Wan Haber