Müftülük binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Müftüsü Nimettullah Arvas, Ramazan ayında yürütülecek olan hizmetlerle ilgili açıklamada bulundu. Ramazan ayına yaklaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Arvas, 8 Temmuz Pazartesi günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 9 Temmuz Salı günü tutulacak ilk oruç ile bereketli iklime gireceklerini söyledi. 2013 yılı Ramazan ayında özellikle ‘Helal Kazanç- Helal Lokma’ konusunun tema alındığını vurgulayan Arvas, “El emeğinin, göz nurunun, alın terinin önemine vurgu yapılacak, aldatmanın, haksız kazancın, meşru olmayan kazanç yollarının İslami değerlerle bağdaşmadığına dikkat çekilecek, toplumda helal kazanç- helal lokma bilincinin geliştirilmesine yönelik etkinlikler düzenlenecektir” dedi.


Ramazan ayında 5 ana başlık altında faaliyetlerin yürütüleceğini dile getiren Arvas, “İrşat hizmetleri adı altında il ve ilçe müftülüklerimiz tarafından Ramazan ayına mahsus özel vaaz ve irşat programı hazırlanmıştır. Bunun yanında mahalli radyo ve televizyonlarda Ramazan programları yapılacaktır. Ayrıca Ramazan ayı öncesinde camilerin ve müştemilatının temizlik ve bakımı yapıldı, vatandaşların ibadetlerini huzur içinde yerine getirmeleri için her türlü tedbirler alınmıştır” ifadelerini kullandı.

“RAMAZAN AYI, MÜMİNİN MEKTEBİ OLMALIDIR”
Merkez ve köy camilerinde 266 yerde erkek cemaate yönelik mukabele programlarının düzenleneceğini, bayanlara yönelik olarak ise 140 cami ve Kur’an kursunda 173 bayan personel tarafından mukabele okunacağını belirten Arvas, “Ramazan ayı müminin mektebi olmalıdır” dedi.


Ramazan ayında sosyal faaliyetlerde de bulunacaklarını anlatan Arvas, “Görevlilerimizce huzurevi, hastane, hapishane, çocuk ıslahevi ve çocuk yuvası gibi yerler ziyaret edilecek, ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı, fakir ve engelli kimselerle ilgilenilecek, imkânlar ölçüsünde ihtiyaçları giderilmeye çalışılacaktır. Ayrıca maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız, gösterişli iftarlar yerine, ihtiyaç sahiplerine yönelik iftar vermeye teşvik edilecek; yoksul aileler ile zengin aileler arasında ‘Kardeş Aile’ uygulaması başlatmaları teşvik edilecektir” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber