Van’da sivil bir polis ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Sivil polis olduğu iddia edilen bir kişi ile bankaya para yatırmak için caddeye aracını park eden kişi arasında park yüzünden tartışma çıktı. İddiaya göre sivil polis tartışmanın büyümesi üzerine önce havaya 3 el ateş etti. Silahını araya girenlerin üzerine doğrultan polise vatandaşlar sert tepki gösterdi.

PARK YERİ TARTIŞMASI

Olay, Van İpekyolu Caddesi Terzioğlu kavşağında meydana geldi. İpekyolu Caddesi’nde park halinde bulunan 11 EK 555 plakalı otomobilin sahibi sivil polis ve cadde üzerinde park halinde bulunan 06 BK 4555 plakalı aracın sahibi arasında park yüzünden tartışma çıktı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERİ, SİVİL ARAÇLA KAÇTI

Vatandaşların tepki göstermesi üzerine sivil polis, havaya ateş açtı ve silahını araya girenlerin üzerine doğrulttu. Tepkilerin artması üzerine kaçarak bir işyerine sığındı.Vatandaşlar polisin peşine düştü. Olayların büyümesini resmi polisler önledi, sivil polis ise olay yerinden sivil bir araca binerek kaçtı.

OLAY YERİ İNCELEMEYE ALINDI

Vatandaşlar, şahsın silah çıkarmasına tepki göstererek resmi polisleri olaya engel olmamakla suçladı. Olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde inceleme başlattı. Sivil polis olduğu iddia edilen kişiye ait araç ise çekiciyle olay yerinden kaldırıldı. CHA

Editör: Wan Haber