Son zamanlarda özellikle muhabbet kuşları ve balığa büyük ilgi olduğunu ifade eden petshop sahibi Murat Şirinalp, mağazada genellikle insanların sevdiği ve ilgi gösterdiği hayvan türlerini bulundurduklarını söyledi. Şafii mezhebinden olan vatandaşların köpek ve kedi beslemediğine dikkat çeken Şahinalp, “Köpek ve kısmen de kedi türleri, haram kabul edildiği için bu hayvanlara ilgi gösterilmiyor. Şu ana kadar hiç köpek satın alan bir Vanlıya rastlamadım. Vanlılar, en çok muhabbet kuşu ve balığa rağbet gösteriyor” dedi.

Mağazada muhabbet kuşu, balık, papağan, kedi, tavşan, kaplumbağa ve kuş türlerini bulundurduklarını ifade eden Şahinalp, “Ev ortamında hayvanın doğal ortamının sağlanması, hayvanlardan bulaşan hastalıkların tedbirlerinin alınması gerekir. Hayvan sahibi olmak için bize gelen müşterilerimize öncelikli olarak bilgilendirme ve yönlendirme yapıyoruz. Satın aldığı hayvanın beslenmesi ve bakımı için gereken her şeyi kendilerine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Fiyatların balıklarda türüne göre 3 TL’den başlayıp 180 TL’ye kadar çıkabildiğini dile getiren Şahinalp, mağazadaki en pahalı hayvanın ise 800 TL değerindeki papağanlar olduğunu söyledi.

Vatandaşlar ise, hayvan beslemenin huzur verici olduğunu belirterek, “Hayvanı sevmeyen insanı sevemez. Hayvan beslemek insanı rahatlatıyor, huzur veriyor” şeklinde konuştular.

Editör: Wan Haber