Van'da, Kalkınma Bakanlığı, Van Valiliği ve Anadolu Gençlik Derneği işbirliği ile 'Pansiyonum Sıcak Evimdir' Projesi kapsamında depremzede öğrencilere ücretsiz SBS, YGS ve LYS dersi veriliyor.
Hastane Caddesi üzerinde bulunan Güneş Apartmanı'nın en üst katında yer alan mekanda gönüllü öğretmenler tarafından maddi durumu düşük öğrencilere eğitimler veriliyor. Toplam 100 öğrencinin bulunduğu mekanda tüm branşlarda uzman öğretmenlerce SBS, YGS ve LYS eğitimleri aralıksız sürdürülüyor.
Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan gönüllü öğretmenlerden Umut Güleryüz, Van'da geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerin ardından maddi durumu düşük olan öğrencilere yönelik hazırlanan 'Pansiyonum Sıcak Evimdir' projesi kapsamında eğitimlerin başladığını belirtti. Öğrencilerin hafta sonları burada saat 08:00'dan 19:00'a kadar eğitim gördüklerini vurgulayan Güleryüz, "Eğitimlerimizin yanı sıra öğrencilerimiz hafta sonu da buraya gelerek burada eğitim materyallerinden faydalanmaktadırlar. Haftanın 7 günü boyunca bu öğrencilerimiz bu mekanımızı kullanmaktadırlar. Tüm araç gereçler materyalleri kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. Deprem sonrası okullarda yapılan tespitlerde maddi durumu düşük olan öğrenciler belirlenmişti ve öğrencilerimize gönüllü 15 öğretmenimiz gözetiminde eğitimler verilmektedir. Projenin aksaması durumunda biz öğrencilerimizin mağdur olmamaları için ise bir karar aldık ve kararımızda bu çalışmanın sürdürülmesidir. Buradaki en büyük amacımız yaşanan deprem sonrası ilimizin yaralarını az da olsa sarmak ve diğer illere nazaran bilgi konusunda geri kalan öğrencilerimizi yetiştirip topluma faydalı bireyler haline getirmektir. Umarım onlar için elimizden gelenin en güzeli her zaman sunarız. Bu projeye öncülük eden yetkililerimize de ayrıca şükranlarımız sunuyorum" dedi.
(SER-MET-Y)

05.01.2013 14:01:41 TSI

Editör: Wan Haber