Van'ın Erciş ilçesi'nde hırsızlık olayına karışan şahıslara yönelik operasyon yapıldı. Operasyon sırasında çok sayıda çalıntı eşya ele geçirildi.
 
Van Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Erciş İlçesinde ikamet ve işyerlerinde;  meydana gelen Hırsızlık olayları ile ilgili olarak, şüphe/şüphelilerin yakalanması, ikametlerinde suç ve suç unsurlarının bulunabilmesi için gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında alınan arama ve el koyma kararına istinaden gerçekleştirilen operasyonda; N.A. , Ç.Y., M.B., E.B., B.E.T., B.K., İ.B., N.A., Ü.D., Y.B., S.T., H.Y., Y.Ç., E.K. ve N.Ş. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda;

  *   7 Adet LCD televizyon,
  *   5 Adet monitör,
  *   2 adet yazıcı,
  *   2 Adet ses sistemi,
  *   2 Adet bilgisayar kasası,
  *   1 Adet org,
  *   3 Adet klavye,
  *   2 Adet projeksiyon cihazı,
  *   1 Adet termosifon,
  *   1 Adet anfi,
  *   1 Adet ses cihazı,
  *   1 Adet hard disk,
  *   1 Adet araç televizyonu,
  *    1 Adet elektrikli ısıtıcı,
  *   1 Adet hoparlör,
  *   1 Adet DVD oynatıcı,
  *   1 Adet mp4 player müzik çalar,
  *    4 Adet uyudu alıcısı,
  *   3 Adet pala,
  *   1 Adet pompalı tüfek,
  *   1 Adet kurusıkı tabanca,
  *   1 Adet el bombası, ele geçirilmiştir. Ele geçirilen hırsızlık eşyaları sahiplerine teslim edilmiştir.

3-20170116135510.jpg

Gözaltına alınan N.A. , Ç.Y., M.B., E.B., B.E.T., B.K., İ.B., N.A., Ü.D., Y.B., S.T., H.Y., Y.Ç., E.K. ve N.Ş. isimli şüpheli şahıslar için haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca N.A. , Ç.Y., M.B., E.B., B.E.T., B.K., İ.B., E.K ve  N.A. isimli şüpheli şahıslar Adli Kontrol Kararı İle Serbest, Ü.D., Y.B., S.T., H.Y., Y.Ç. ve N.Ş.. isimli şüpheli şahıslar ise tutuklanmıştır.

Van Emniyet Müdürlüğü İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde Halkımızın can ve mal güvenliği için her türlü asayiş olayının önlenmesine yönelik olarak çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir."

4-711.jpg

Editör: Wan Haber