Van Cumhuriyet Başsavcılığı ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından koordineli olarak yürütülen bir soruşturma dosyası kapsamında, örgüt üyesi bir kişinin cenazesine katılan ve propaganda yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 1'i İngiliz, 3'ü Finlandiya vatandaşı 4 kişinin, Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiği belirtildi.

Van Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Büro Amirliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'nin Halep şehrinde bulunan Tişrin Barajı civarında girdiği silahlı çatışmada öldürülen, PKK-YPG örgüt üyesi "Ruken Helin" kod isimli Dilan Çoban için ilimiz İpekyolu ilçesi Halilağa Mahallesi Eski Kale yolu üzerinde bulunan Abdulkadir Geylani Camii'nin zemin katında terör örgütü mensubunun taziyesinin gerçekleştirildiği, yine Irak'ın Şeddade kasabasında girdiği silahlı çatışmada öldürülen "Firaz Agir" kod adlı Tekin Kurt isimli örgüt mensubu için ilimiz İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan VASKİ binası arkasında taziye çadırı kurularak terör örgütünün propagandasını yapan şahıs ve şahısların olduğu tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığından alınan talimat doğrultusunda; İngiltere vatandaşı olan Joanna Redwood, Finlandiya vatandaşı olan Henri Juhani Sulku, Marja Orvokki Holstila, Birgitta Anneli Hytinnen ile B.Ö. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Joanna Redwood isimli şahsın ikametinde yapılan aramada elde edilen USB bellek içerisinde; terörist başı Abdullah Öcalan'ın ve BTÖ mensuplarının resimleri, PKK/ KCK örgütünün Suriye'deki silahlı kanadı/uzantısı olan YPG'nin sözde amblemi ve bayrağı bulunduğu tespit edilmiştir.

Hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 28 Şubat 2016 günü Cumhuriyet Başsavcılığı'nda alınan ifadelerine müteakip serbest bırakılmışlardır. Yabancı uyruklu şahısların haklarında gerekli işlemlerin yapılabilmesi için Van İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir" denildi.

Editör: Wan Haber