'Önderliğe özgürlük' şiarıyla Van'da düzenlenecek kampanyanın startı HDP ve DBP eş başkanlarının katıldığı basın toplantısıyla verildi. Basın toplantısına DBP Van İl Eş Başkanları Avukat Miraz Çallı, Hamiyet Şahin, HDP Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi ve Derya Hayva katıldı. 

DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, Türkiye ve Ortadoğu’nun barış mimarı olan ve İmralı’daki tüm olumsuz koşullara rağmen 2013 Nevruz manifestosuyla başlayan barış sürecini AKP’nin tüm savaş dayatmalarına rağmen sürdüren ve bugüne kadar getiren Abdullah Öcalan'ın iki aydır yine yoğun tecrit altında tutulduğunu belirterek, "Sayın Öcalan, iki aydır ne ailesi ile ne avukatları ne de İmralı heyeti ile görüştürülmektedir. Yapılan tüm başvurulara rağmen AKP hükümeti, Öcalan ile görüşülmesine izin vermiyor" dedi. 

DBP ve HDP olarak Öcalan’ın özgürlüğü için sokağa çıktıklarını anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Bu kampanyayla Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün milyonların talebi olduğunu tartışmaya yer bırakmadan, tüm çıplaklığıyla ortaya koyacağız. ‘Önderliğe özgürlük kampanyası’ milyonların talebiyle yaşam bulacaktır. Bu nedenle Van’da düzenleyeceğimiz ‘Önderliğe özgürlük’ kampanyasının startını veriyoruz. Bu süreçte önderliğimize özgürlük istemekle kalmayacağız aynı zamanda halkın iradesini ortaya koyacağız. Öcalan derhal özgürlüğüne kavuşmalıdır. Bu amaçla, Kürt sorununun çözümünü isteyen, toplumsal barıştan yana olan, Ortadoğu ve Türkiye'nin demokratikleşmesini isteyen, herkesi kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz."

Şahin, 'Önderliğe özgürlük' kampanyasında düzenlenecek eylem ve etkinlikleri şöyle sıraladı:
7 Temmuz 2015’te 2 Nisan kavşağında toplandıktan sonra Musa Anter Barış Parkına yürüyeceğiz ve ‘Önderliğe özgürlük’ mitingimizi gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüşlerimiz eş zamanlı olarak bir çok ilçemizde düzenlenecektir. Kampanyamızın başlangıç tarihi olan bugünden başlayarak 7 Temmuz’a kadar her akşam saat 21.00’de tüm ışıklar yakılıp söndürülecek. 6 Temmuz’da saat 11.00’de tüm seçilmişlerimizin katılımıyla el ilanları dağıtarak halkımızı ‘Önderliğe özgürlük’ mitingimize davet edeceğiz. Yine 6 Temmuz’da Edremit DBP ilçe binasında toplandıktan sonra araç konvoyumuzla şehir merkezine geleceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber