Van'ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Halilağa Mahallesi'ndeki önceki gün özel harekat timleri tarafından bir eve yapılan baskının ardından yaşamını yitiren Nadir Tezgel'in taziyesi kitlesel bir şekilde ziyaret edildi. Özalp'in Axruk (Aşağı Turgalı) Mahallesi'nde Tezgel için kurulan taziye çadırına aralarında HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan'ın da bulunduğu yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi. 

Konvoyla ilçeye giden kitle, Axurk Mahallesi girişinde PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Tezgel'in posterleri ile PKK, KCK bayrakları eşliğinde taziye çadırına kadar sloganlarla yürüyüş düzenledi. 

Saygı duruşunun ardından konuşan DBP İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava, Kürt halkının dayatılan köleliği asla kabul etmeyeceğini ve direneceğini söyledi. 

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ise Kürt halkının direnerek varlığını kanıtladığını vurgulayarak, "Bugün geldiğimiz noktada devletin halkımıza karşı yürüttüğü savaş ve çöktürme planı açık bir korkunun ürünüdür. Onun için tüm güçleri ile saldırı gerçekleştirerek Kürt halkının direnişi kıracaklarını sandılar. Başta Cizre olmak üzere 70 yaşında kadınların da içinde olduğu büyük bir direnişle karşılaştılar. Bunu beklemedikleri için kirli bir savaş yürüterek direnişi kırmak istiyorlar. Şunu bilsinler ki Kürt halkı yıllarca nasıl zulme karşı direndiyse bugün de direnecektir" diye konuştu. 

Editör: Wan Haber