2013-2014 yılı okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen Okullar arası Yelken Optimist Yarışması, Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi’nde yapıldı. Toplamda 15 öğrencinin katıldığı yarışmada erkekler kategorisinde Turizm Otelcilik Lisesi öğrencisi Eren Gülengül birinci olurken, Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencisi Umutcan Kancura ikinci oldu. Kızlar kategorisinde ise Zeynep Akbulut derece elde eden sporcu oldu.


Van'da ilk defa düzenlenen Okullar Arası Optimist Yarışması’na katılımın beklentilerinden fazla olduğunu belirten yelken antrenörü İsmet Akbulut , “Tüm su sporlarının yapılacağı güzel bir göl olmasından dolayı bizlerde her yıl yeni bir sporla Van Gölü’nde gençlerimizi bir araya getiriyoruz. Yarışlara katılan tüm sporcularımızı kutluyorum” dedi.


Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi’nin su sporlarının yapılması için güzel bir ortam olduğunu söyleyen Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Iğdır ise, “Su sporları merkezimizde her yıl kurumlar arası dragon yarışları düzenliyoruz. Su sporları şenlikleri kapsamında ise plaj voleybolu, plaj futbolu, kano, dragon yarışları düzenlenen bir merkeziz. Yaz boyunca yelken, kano, yüzme ve dalgıçlık kursları verilen bu merkezimizde sporcu yetiştiriyoruz. Bu kurslarımıza katılan öğrencilerimiz arasında Okullar arası Yelken Yarışması düzenledik. Oldukça keyifli yarış oldu. Derece elde eden okullarımızı ve sporcularımızı tebrik ediyor, su sporu yapmak isteyen gençlerimizi de Edremit-Gebze Su Sporları Merkezimize bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber