2014-2015 Okul Sporları Faaliyetleri arasında yer alan yıldız erkekler ve kızlar futsal müsabakaları İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun spor salonunda yapıldı. 20'si erkek, 15’i kız takımının katıldığı müsabakalarda erkekler kategorisinde Sempaş Ortaokulu birinci, Hüsrevpaşa Ortaokulu ikinci ve Kerim Tuncer Ortaokulu ise üçüncü oldu. Kızlar kategorisinde ise Gürpınar Güzelsu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu birinci, Güzelkonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ikinci ve Abdulhamit Han Ortaokulu ise üçüncü geldi. Oynanan final müsabakası sonrasında derece elde eden okul takımlarına kupalarını Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve dereceye giren okul müdürleri tarafından verildi.


Ödül töreni sonrası bayanlar kategorisinde il birincisi olmanın mutluluğunu yaşayan Gürpınar Güzelsu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu oyuncuları, yapılan bu etkinliğin kendileri için oldukça keyifli geçtiğini belirttiler. Bayan sporcular, "Bugün burada aldığımız başarının ayrı bir önemi ise, salon futbolunda kızların da iddialı olduğunu gösterdik. Önümüzdeki günlerde ilimizi temsilen grup müsabakalarına katılacağız. Orada da elimizden gelen gayreti gösterip en iyi başarıyı ilimiz adına almak istiyoruz. Bu tür etkinliklerde bizleri de unutmadıkları için tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dediler.


Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, Van’da yapılan okul sporları faaliyetlerinde öğrencilerin sporda ne kadar başarılı olduklarını görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Bayan takımlarımızı da salon sporlarında göstermiş oldukları başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

Editör: Wan Haber