Edinilen bilgiye göre, İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi'ndeki üç katlı Vali Ali Cevdetbey İlkokulu'na gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli saldırısı gerçekleştirildi. Yangında sınıfların yanı sıra müdür ve öğretmenler odası kullanılamaz hale geldi. Ayrıca saldırıyı gerçekleştiren kişilerin, okulun dışında bulunan güvenlik kameralarını da etkisiz hale getirdikleri ve tüm camları kırdıkları bildirildi.

Sabah saatlerinde okula gelerek incelemelerde bulunan İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, okullara saldırmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını belirtti. Son zamanlarda okullara yönelik saldırılarla sürekli karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Yavuzer, "Çocuklarımızın ilim, irfan yuvalarına saldırılar düzenleniyor. Bu bir eğitim düşmanlığıdır. Bu insanlarımızın cahil kalmasını isteyen zihniyetlerin çabasıdır. Bu tür saldırıların kimseye bir faydası yoktur. Öğrencilerimizin eğitimini engellemek kimsenin hakkı değildir. Bu olayı yapanları bölgemizin insanları adına kınıyorum" dedi.

Okulda ilk belirlemelere göre 200 bin TL’nin üzerinde maddi hasarın meydana geldiğini ve diğer okullarla birlikte zararın bir milyon TL’yi aştığını ifade eden Yavuzer, okulların en kısa sürede tadilattan geçirilerek 2015-2016 eğitim öğretim dönemine yetiştireceklerini kaydetti.

Vali Ali Cevdetbey İlkokulu'na iki gün önce de saldırı düzenlendiğini vurgulayan Yavuzer, "İki gün önceki saldırı maddi hasara neden olmuştu. Ancak dün gece biraz daha bilinçli ve profesyonelce okulu yakmaya kalkıştılar. Saldırıda idare kısım ile sınıflarımız çok ağır hasar aldı. İnternet, elektrik ve telefon tesisatı ile donanımımız tamamen yandı. Aynı şekilde başka okullarımızda da ciddi hasarlar meydana geldi. Bunun yanında kimliği belirsiz kişiler, yeni yaptığımız bir okula gece girerek tüm tesisatı yerinden söküp, okula zarar verdiler. Bunlar çocuklarımızın cahil kalmalarını istiyorlar. Bu güçler, neye hizmet ettiklerini anlayamadan bu çocukların geleceklerini karartmaya çalışıyorlar. Veliler geliyor ve 'biz çocuklarımızı nereye göndereceğiz' diye soruyorlar. Biz en kısa zamanda bu kurumlarımızı eskisinden daha güzel hale getireceğiz. Bu insanlar çocuklarımızın gündüzünü geceye çevirmeye çalışıyorlar. Halkımızla, velilerimizle ve çocuklarımızla el ele vererek bu işin üstesinden gelmeyi başaracağız" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber