Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Okul Sporları Faaliyetleri’ kapsamında düzenlenen tenis müsabakaları sona erdi. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 75. Yıl Tenis Kortları’nda düzenlenen müsabakalara 9 okuldan 60 sporcu katıldı. Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda genç kızlar kategorisinde Vali Haydarbey Lisesi, genç erkeklerde ise Selahaddin Eyyubi Lisesi birinci oldu. Derece elde eden sporculara ödüllerini Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, Tenis İl Temsilcisi Abdullah Babur, tenis antrenörü İshak Feyat ve beden eğitimi öğretmenleri verdi.


Ödüllerini alan sporculara Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir tarafından da spor kıyafeti hediye edildi.


Ödül töreni sonrası tenis turnuvasını değerlendiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tenis Antrenörü İshak Feyat, okul sporları kapsamında düzenlenen turnuvanın branşa ciddi katkısı olduğunu söyledi. Önceki dönemlere göre yapılan tenis turnuvalarına ilginin gün geçtikçe arttığını belirten Feyat, “Tenis branşı elit bir spor olduğundan insanlar cesaret edip yaklaşmıyor. Ancak Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde verilen tenis kurslarımızın tamamı ücretsizdir. Şu anda dört adet tenis kortumuz bulunmakta, güzel bir ortam var. Bu sporu seven ve yapabilecek herkesi kortlarımıza bekliyoruz. Bugün okullar arası müsabakaları düzenledik. Katılan tüm takımlara teşekkür ediyor, başarı elde eden ve il dışında ki müsabakalarda Van'ı temsil edecek takımlara da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber