Van Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Sığınç, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, Okul Sporları Koordinatörü Umut Pişkin ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, bu yıl eğitim başarısının yanı sıra okul sporları başarısının da en iyi şekilde geçmesi temennisinde bulunarak, özellikle organizasyonlara yönelik yapılamayan ödeneklere değindi.

Ödenek konusunun geçtiğimiz hafta Ankara’da ele alındığını belirten İnanç, “Geçtiğimiz yıl il dışı organizasyonlarda ödeme sıkıntısı yaşandı. Bu ilimizi, şahsımızı bağlayan bir durum değildi. Bu 81 ilde yaşanan bir sıkıntı. Geçtiğimiz hafta Ankara’da yapılan toplantıda bu konuda ümit dolu sözlerle geldik. Kısa sürede bu sıkıntı inanıyorum ki giderilecek. 2017-2018 eğitim öğretim yılının başta ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diliyoruz. Bu başarının yanı sıra başarılı bir spor sezonu da geçirmeyi temenni ediyoruz. Okul sporlarına daha fazla katılım sağlanması, çocuklarımızın sporla buluşması, yetenekli öğrencilerin ortaya çıkması ve bunların en iyi şekilde değerlendirilmesini temenni ediyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Sığınç ise, iki bakanlığın ortaklaşa yaptığı çalışmanın önemli olduğunu belirterek; gençlerin, çocukların sportif faaliyetlere katılımının sağlanması yönünde yapılan çalışmanın önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Bu önemli adımın atılmasında beden eğitimi öğretmenlerinin rolleri, çalışması, planlaması ve yönlendirilmesinin toplumda bir spor kültürünün oluşmasında etkili olacağını kaydeden Sığınç, “Ülkemizin sahip olduğu genç ve dinamik nüfus yapısının korunarak yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi ve spor hizmetlerinin kalitesi ve çeşitliliğinin artırılarak sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla başarılı sporcular yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedefe ulaşmada Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır. Öğrencilerimizin akademik başarıları yanında onların beden, zihin, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı yetişmeleri için okul sporlarına önem vermekteyiz. Bu kapsamda ilimizde eğitime devam eden 312 bin civarında öğrenci bulunmaktadır. Yapılacak çalışmalarla, öğrencilerimizin Türkiye çapında önemli başarılar sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.(iha)

Editör: Wan Haber