Bir otelde düzenlenen ödül töreninde konuşan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, bu çalışmalar sayesinde ülkenin gelecekteki bilim insanlarının keşfedilip ortaya çıkarıldığını belirtti. Yarışmanın hedeflerinden birinin de bilimsel amaçlı etkinliklere olan ilgiyi artırmak olduğunu ifade eden Tunç, “Amacımız, ülkemizin geleceği olan gençlerimizi, matematik ve fen bilimleri alanında üretkenliğe teşvik etmektir. Öğrencilerimizin gizli kalmış yeteneklerini keşfedip, onları desteklemektir. Öğrencilerimizin bilimsel projelerinde ilgili yöntem ve tekniği kullanarak bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamaktır" dedi.


Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında oluşturduğu müzik grubunun mini konseri ile devam eden tören dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.


Van, Ağrı, Bitlis, Muş, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Batman’dan 65 projenin yer aldığı yarışmada dereceye giren 7 proje Ankara’da yapılacak olan final yarışmasında bölgeyi temsil edecek. Yarışmada fizik dalında Muradiye Yumaklı Ortaokulu’nun "Mutfakta birisi mi var" ve Muş Milli Eğitim Vakfı Fatih Ortaokulu’nun "Metro güvenlik bariyeri", kimya dalında Van İpekyolu Hüsrevpaşa Ortaokulu’nun "Manyetik alanın madde çözünürlüğüne etkisi", matematik dalında Muş Malazgirt Alparslan Ortaokulu’nun "Eşkulematik", biyoloji dalında Siirt Kurtalan Bağlıca Ortaokulu’nun "Fıstık yaprağı ile çimlenme yolculuğu" ve Batman Hürriyet Ortaokulu’nun "Su olsun bitkiler hayat bulsun" projeleri birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Editör: Wan Haber