441 öğrenciye dağıtılan yardımlar kapsamında Telia Sonera Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 8 öğrenciyi ziyaret eden İpekyolu İlçe Kaymakamı Sabri Uzun, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ve İpekyolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Şalem, öğrencilere hediyelerini verdi.
İpekyolu İlçe Kaymakamı Sabri Uzun, “Yüksekova’da yaşanan terör olaylarından dolayı Van’da eğitimlerine devam eden 441 öğrenciye ihtiyaçları doğrultusunda yardım malzemeleri dağıtıldı. Öğrencilerin kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için sosyal yardımlaşma vakfı başkanlığımızca alınan paketleri öğrencilerimize takdim ettik. Buradaki amacımız, öğrencilerimizin yabancılık çekmemeleridir. Bu anlamda bir ufak yardım yapıldı. Burada devletimizin ve hükümetimizin ciddi bir desteği var. Yüksekova’dan gelen vatandaşlarımız için gerekli çalışmalar yapılıyor. Ayrıca vakfımıza 4 bin 700 civarında Yüksekovalı aile müracaat etti. Onlara da vakıf başkanlığı olarak yardımlarımız devam etmektedir” dedi.
İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ise, “İlimizin en büyük ilçesi olan İpekyolu’na Yüksekova’dan 4 bin 500 öğrenci geldi. Bu öğrencilerimizin 441’i TEOG sınavına girecek olan öğrencilerimizdir. Geriye kalan 4 bini aşkın öğrencimiz ise üniversiteye hazırlık yapan öğrencilerimizdir. Biz 8 ve 12. sınıf öğrencilerimizi pansiyonlu olarak aldık, onlar için özel sınıflar açtık ve sınavda dezavantaja düşmemeleri için özel bir eğitim programı hazırladık. Ayrıca Yüksekova’da derslere girmeyen öğretmenlerimizi de burada derslere aldık. Yabancılık çekmemeleri açısından, öğrenciler rahat bir şekilde sınavlarına hazırlanıyorlar. Sayın kaymakamımız öğrencilerimizin harçlıklarına kadar düşündüler. Yapılan yardımların yanı sıra öğrencilerimize aylık 100 liralık harçlık verilecek” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalar sonrası öğrencilere ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan yardımlar verildi.
Verilen yardımların ardından sınıfları gezen Kaymakam Uzun ve beraberindekiler, daha sonra buradan ayrıldı.

Editör: Wan Haber