Van'da, "casusluk" yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan İran uyruklu 2 sanık, "yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini" suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, İran'dan kaçarak Türkiye'ye sığınan rejim muhalifi pilot binbaşı A.R.K'yı kaçırmaya çalıştıkları iddia edilen tutuklu sanıklar Abdolsalam Tatari ve Mohammad Mohammadıan Delahzı ile avukatları hazır bulundu.
Sanıklardan Delahzı, atılı suçlamayı kabul etmedi. İran'da taksicilik yaparak geçindiğini belirten Delahzı, casusluk amacıyla Van'a gelmediğini savundu.

Tatari de İran'da kendisini "Hacı" diye tanıtan birinin alacağının olduğu kişiyi bulmak amacıyla Van'a geldiğini, bu kişinin kimliği hakkında bilgisinin olmadığını ileri sürdü. Bu kişiyi bir süre aradıktan sonra vazgeçtiğini iddia eden Tatari, suçsuz olduğunu söyledi.
Sanık avukatları da müvekkillerinin "casusluk" yapmadığını savundu.

Dosyadaki incelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, sanıklara "yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini" suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. 

İDDİANAMEDEN
Van Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Abdolsalam Tatari ve Mohammad Mohammadıan Delahzı'nın "yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini" suçundan 12 yıla kadar hapsi istenmişti.

İddianamede, İran'da rejim aleyhtarlığıyla suçlandığı için 2015'te Türkiye'ye sığınan pilot binbaşı A.R.K'nın da sanıklardan şikayetçi olduğu belirtilmişti.

Editör: Wan Haber