Van’da Newroz kutlamaları için sabahın erken saatlerinde kentin onlarca noktasında bir araya gelen Vanlılar, araçlarla ve yürüyerek Newroz kutlamalarının yapılacağı tarihi Van Kalesi ve Van Gölü’nün buluştuğu Van Kültür Parkı’na hareket etti.

Kent merkezinin tüm mahallelerinden sabahın erken saatlerinde Newroz alanına insan akını yaşanırken, merkez ve ilçelere bağlı köylerden de binlerce kişi Newroz’a katılmak için kente geldi. Kiras, fistan, şal û şapik giyerek alana gelen Vanlılar, birçok noktada polis kontrolünden geçiyor. Alana varan kitle çalınan müzik ve davul-zurna eşliğinde halaya dururken, mahallelerden ise hala insan akını devam ediyor.

Polisin yoğun önlemler aldığı ve helikopterlerle havadan izlediği Newroz alanı, HDP ve DBP bayraklarıyla süslenirken, sahneye ‘Newroz pîroz be’ ve ‘8 Mart'tan Newroz’a özgürlük için alanlardayız’ pankart asıldı.

 İRANLILAR DA NEWROZ'DA

Van’daki Newroz kutlamalarına tatil için Van'a gelen çok sayıda İranlı yurttaş da katılırken, yiyecek ve içecek stantları ise alanın dışında kuruldu. Alanda bin kişi görevlendirilirken, Van Newroz'u konuşmalar ve müzik dinletileriyle devam edecek. (Mezopotamya Ajansı)

Editör: Wan Haber