Van Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, 1/25.000 il bütünlüklü nazım imar plan çalışmasına başladı.

Kentin anayasası olarak bilinen nazım imar plan çalışması doğrultusunda ilin demografik, kültürel, ekonomik, fiziksel ve mekansal verilere dayalı korunacak kültürel varlıklar, su havzaları, orman, tarım ve mera alanlarının yanı sıra afet risk alanlarının göz önüne alınarak altyapı, enerji, sanayi ve ulaşım kararlarını içeren imar plan çalışması kamuoyu ile paylaşıldı. Yine kentin ticaret merkezleri, sanayi, turizm, toplu konut gibi özel öneme sahip yatırım alanları ile ilgili yer seçim kararlarına dayalı yerlerin gelişim alanları ve ana arazi kullanım kararlarını belirleyen makro ölçekli nüfus dağılımı ve bu yoğunluğun kararlarını veren kentsel dönüşüm alanları, öncelikli proje alanlarını belirleyen alt ölçekli Van il bütününün tamamını esas alan 1.900.000 hektar alanda 1/25.000 ölçekli nazım imar plan çalışmasına başlandı.

Çalışmayı 2 yıl öngörerek hazırlayan Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, 2045 yılı projeksiyonunu hedefleyerek hem kentin hem de kente bağlı 13 ilçenin her türlü sorun ve potansiyelinin ortaya çıkarılması ile kentin ve ilçelerin bütününe ait kimliğin ortaya çıkarılmasını hedefliyor.

Toplamda 140’a yakın kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri, ilçe belediyeleri ve kentin diğer bileşenlerinin görüş ve önerilerini alan Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, ortak fikir ve görüşleri doğrultusunda kentin nazım imar planını ortaya çıkaracak.

Editör: Wan Haber