İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslar Arası Kuruma Daire Başkanlığı, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Nüfus ve Göç Araştırma Merkez Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen panele YYÜ Rektör Yardımcısı Murat Demirel, çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Nihat Bayşu Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslar Arası Koruma Daire Başkanlığı yetkililerinden Yunus Çoruh, Sığınmacılar ve Göçmenler ile Dayanışma Derneği Başkanı Umut Pamuk ve Van İl Göç İdare Müdürlüğü yetkililerinden Elif Uslu panelist olarak katıldı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslar Arası Koruma Daire Başkanlığı yetkililerinden Yunus Çoruh, Türkiye’ye yönelik yaşanan göç dalgaları ile ilgili bilgi vererek, “Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın da deyimiyle bizler Avrupa ülkeleri gibi mültecilere kapılarımızı kapatmıyoruz. Şu anda ülkemizde milyonlarla ifade edilen Suriyeli mülteci bulunmaktadır. Bizler bunlara kapılarımızı kapatmadığımız gibi, kurduğumuz Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) ile Türkçe, İngilizce, Arapça ve Rusça olmak üzere 4 dilde gelen mültecilere tercümanlık yapıyoruz. Ayrıca sınırlarımıza giren tüm mültecilere 99 ile başlayan yabancı kimlik kartı ve parmak izi uygulamasıyla bunları kayıt altına alıyoruz. Tabi öncesinde bunlar, güvenlik güçlerimiz tarafından silahlardan arındırılıyor” diye konuştu.
Panel, diğer konuşmacıların sunumlarının ardından sona erdi.

Editör: Wan Haber