Van Emniyet Müdürlüğü ile Türk Hava Kurumu (THK) Van Şubesi'nce hazırlanan, "Model Uçak Projesi" kapsamında 75 öğrenciye verilen kursun ardından sertifika töreni düzenlendi. Törende polis memurları ve işitme engelli öğrenciler, işaret dili ile İstiklal Marşı okudu.
Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile THK Van Şubesi'nin ortaklaşa düzenledikleri "Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" (ÇOGEP) kapsamında model uçak kursu düzenledi. Bir aylık kursun ardından Mustafa Necati İlköğretim Okulu'nda düzenlenen sertifika töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı'nı, Abdurrahmangazi İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri ile polis memurları işaret dili ile okudu. Polis memurlarının işaret dili ile İstiklal Marşı'nı okumak için okulun öğretmenlerinden 2 hafta kurs gördüğü öğrenildi. İşaret dili ile okunan İstiklal Marşı, salondaki davetlileri duygulandırdı.
Törende bir konuşma yapan Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, gençlerin enerjilerini doğru yerde harcamaları gerektiğini söyledi. Öğrencilerin ellerinde molotofkokteyli ve silah değil, defter, kalem ve bilgisayar görmek istediklerini ifade eden Yüzer, "Birileri elinize, taş, molotofkokteyli ve silah vermeye kalkabilir. Biz bu görüntüleri istemiyoruz. Bunu önce sizin için istemiyoruz. Sizin geleceğiniz için istemiyoruz. Şu anki görüntülerde olduğu gibi, ellerinizde modern uçaklar, defter, kalem ve bilgisayar görmek istiyoruz çünkü ancak bu şekilde kendi geleceğinizi kazanabilirsiniz. Başarılı olan öğrencilerimizin hepsini tek tek tebrik ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Vali Yardımcısı Yüzer, törene katılan İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul ve THK Van Şubesi Başkanı Vahdettin Dicle, kursu başarı ile tamamlayan 75 kursiyerin sertifikalarını verdi. Proje kapsamında sertifika alan öğrencilere kol saati de hediye edildi.
Sertifika töreni sonrası protokol ve öğrenciler, Mustafa Necati İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin müzik dinletisi eşliğinde halay çekerek eğlendi.
(ŞAK-GS-Y)

10.01.2013 15:02:03 TSI

Editör: Wan Haber