Van KJA tarafından Cumartesi günü saat 11.00’da ‘Önderliğime, özgürlüğüme, toprağıma sahip çıkıyorum’ mitingine ilişkin DBP Van İl binasında düzenlenen basın toplantısına DBP Van İl Eş Başkanı Sevinç Şeker, HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan,  HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan,  Ağrı Milletvekili  Dirayet Taşdemir,  DBP MYK Üyesi Gülcihan Şimşek,  Barış Anneleri ve KJA Aktivistleri katıldı.

İlk olarak söz alan DBP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Rojbin Bor,  düzenleyecekleri mitingin amacının yıllardır büyük zulme maruz kalan kadınlarla dayanışmak olduğunu kaydetti. Kadının sorunun bu açıdan hassas bir sorun olduğunu dile getiren Bor,  “ Bu nedenle Van’da yaşayan tüm kadın arkadaşlarımızı  Cumartesi günü saat 11.00’da Musa Anter Parkında düzenleyeceğimiz mitingimize katılmaya davet ediyoruz.” Diye konuştu.

3-812.jpg

Bor’un ardından konuşan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan’da AKP’nin savaş konseptine karşı kadınlarının direnişinin her gün biraz daha geliştiğini ifade etti. 6 ay önce başlatılan ‘Önderliğime, özgürlüğüme, toprağıma’ sahip çıkıyorum kampanyası ile kadınların güçlü bir mesaj verdiğini ifade eden Özgökçe,  kadına yapılan zulmü asla kabul etmeyeceklerini ve buna karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Geçen yıl Muş’ta katledilen Ekin Wan’ın  bedeninin teşhir edilmesiyle kirli savaş politikalarının yeniden devreye girdiğini anlatan Özgökçe,  “ Ekin Wan’ın kimliği Kürt kadının kimliğidir. Bizler mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu savaş politikalarına karşı daha fazla büyük acılar yaşanmadan barıştan yana haykırmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Kaynak: Van Aktuel

 

Editör: Wan Haber