Van Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre kentte yapılacak açık hava toplantıları, yer ve güzergahları ile afiş ve pankart asılacak yerlerin valilik makamının ‘olur’ları ile yeniden düzenlendiğini bildirildi. Miting alanları ve yürüyüş güzergahları ise şöyle belirtildi:

ATATÜRK KÜLTÜR PARKI MİTİNG ALANI 
"Yürüyüş toplanma yeri, Melen Caddesi Medikal Park Hastanesi’nden kale istikameti yönünde 100 metre ilerisi. Yürüyüş güzergahı, Melen Caddesi Medikal Park Hastanesi’nden kale istikameti yönünde 100 metre ilerisi, Kültür 1. Sokak üzerinden miting alanına varış, yaklaşık mesafe 1 kilometre. Miting toplanma alanı, Selimbey Mahallesi 80 pafta, 139 ada, 4 parselde bulunan tapu kaydı Van Belediyesi’nde bulunan 25 bin 840 metrekare alan. Dağılım güzergahı, Balık Bendi Sokak üzerinden Derviş Demircioğlu Caddesi, Gülhane Sokak istikametlerine, Terzioğlu Caddesi, Kültür 1. Sokak üzerinden Melen Caddesi istikametlerine.”

İTFAİYE KAVŞAĞI
“Yürüyüş toplanma yeri Kültür Kavşağı, yürüyüş güzergahı ise Kültür Kavşağı, Milli Egemenlik Caddesi, Timur Paşa Caddesi, Ferhat Sokak, yaklaşık mesafe 1 kilometre. Miting toplanma alanı Erek Dağı Caddesi, Hidayet Caddesi, Ferhat Sokak kesişme yeri. Dağılım güzergahı, Erek Dağı Caddesi, Hidayet Caddesi, Timur Paşa Caddesi ve Hacıbekir Kavşağı istikametlerine.”

MUSTAFA ALTAYLI PARKI KAVŞAĞI
Yürüyüş toplanma yeri, Sıhke Caddesi, Semaverli Kavşak yanı, yürüyüş güzergahı, Semaverli Kavşak yanı, Sıhke Caddesi üzeri, yaklaşık mesafe 1 kilometre. Miting toplanma alanı, Vali Mithat Bey Mahallesi, Sıhke Caddesi, Eski Cezaevi Sokak ile Altaylı Sokağın kesiştiği nokta. Dağılım güzergahı Sıhke Caddesi üzerinden İki Nisan, Ekinci İki, Trafik, Altaylı, Meşeli, Meşeli İki, Hamzadayı, Mühacir, Abdurrahman Gazi, Eski Cezaevi ve Ercişli Emrah Sokak istikametlerine.”

BUZHANE MAHALLESİ MİTİNG ALANI
Yürüyüş toplanma yeri, Derviş Demircioğlu Caddesi ile Balık Bendi Sokağı’nın kesiştiği nokta. Yürüyüş güzergahı, yürüyüş toplanma yerinden başlayarak Balık Bendi Sokak üzeri yaklaşık mesafe 1 kilometre. Miting toplanma alanı; Balıkbendi Sokak 168 pafta, 114 ada, 1 parselde bulunan, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait 89 bin 710 metrekare alan. Dağılım güzergahı Edremit 148, Balık Bendi ve Gülhane Sokak ile Terzioğlu Caddesi istikametlerine” diye belirlendi.


Açıklamada, ayrıca 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 26’ncı maddesi ve bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3’ncü maddesi uyarınca propaganda amacına yönelik afiş ve pankartların belediyeden resmi belgelerle kiralanan billboardlar aracılığıyla ilan edilmesi, tespit edilen miting alanları, yürüyüş güzergahları ve toplanma yerlerinde (resmi daireler hariç), Kazım Karabekir Caddesi (PTT Caddesi ile Kazım Karabekir Caddesi’nin kesişim noktasından Semaverli Kavşağa kadar ana cadde üzerine) ve İskele Caddesi’ne (Hz. Ömer Camisi’nden Çem Petrole kadar ana cadde üzerine) asılmasına karar verildiği belirtildi.

Editör: Wan Haber