Büyükşehir Belediyesince vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşması için kent genelinde sürekli denetimler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda zabıta ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde daha önceden belirlenen noktalara ani baskınlar gerçekleştirildi. Ruhsatsız olduğu belirlenen işletmelerde, sağlıksız ortamda üretilen süt ürünlerine imha edilmek üzere el konuldu. Bu ürünleri satan işletme sahiplerine toplamda 16 bin TL para cezası kesildi.

Gıda üretimi yapan yerlerde sürekli denetimler gerçekleştirdiklerini belirten Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, “Bugün gerçekleştirdiğimiz denetimlerde bazı işletmelerin gerekli izinleri almadan, hijyenik olmayan ortamda süt ve süt ürünleri üretimi ve satışı yaptıklarına şahit olduk. Süt ürünlerine imha edilmek üzere el koyduk ve para cezası uyguladık. Gıda ürünleri üretimi veya satışı yapmak isteyen işletmelerimizin belediyemizden ve diğer ilgili kurumlardan gerekli izinleri eksiksiz olarak almaları gerekiyor. Sağlık açısından risk barındıran, uygunsuz ortamda üretilen ürünlerin satışını yapanlara müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Sevinç, ayrıca vatandaşların gıda üretimi veya satışı yapılan yerlerde gördükleri uygunsuzlukları Alo Gıda 174, Alo Zabıta 153 kanalıyla kendilerine bildirmelerini istedi.(iha)

Editör: Wan Haber