Vanlı efsane futbolcuların öncülüğünde Van Masterler Derneği kuruldu. Kurucu başkanlığına Vanspor başta olmak üzere TFF Süper Lig ve Bank Asya takımlarda uzun yıllar futbol oynayan Enver Azbay getirilirken, başkan yardımcılığına ise Zeki Yılmaz seçildi.

Kurdukları dernek ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Masterler Dernek Başkanı Enver Azbay, futbola uzun yıllar hizmet vermiş futbolcuların bir çatı altında tekrar bu hizmete devam etmelerinin mutluluk verici olduğunu belirtti. Gençlere örnek olacak faaliyetlere imza atan bu kadronun daha çok şeyler başaracağına olan inancının tam olduğunu anlatan Azbay, “Dernekleşme düşüncesi de böyle gelişti. Amatör olarak başlayan futbol faaliyetleri giderek profesyonel bir zemine doğru ilerlemektedir. Bizde bu organizasyonun içinde artık kişisel olarak değil, dernekleşmiş bir kurum olarak yer alacağız. Derneğimiz ‘Herkes İçin Spor’ faaliyetlerinin tamamlayıcı ve ayrılmaz bir parçası olacak” dedi.

Van’da amatör sporunun da geliştirilmesi adına çok ciddi çalışmaların yapılacağını vurgulayan Azbay, “Bizler bu oluşumu kurmaya karar verdiğimiz zaman çevremizdeki insanlar ile yaptığımız fikir alışverişlerinden sonra bu oluşumun ülkemizde sayısının fazla olmamasına rağmen, mutlu insanların yaşadığı Van’ımızda mutlaka olması gerektiğine karar verdik. Bu oluşumu kurarken futbol oynamaya, spor yapmaya gönül vermiş insanların çocuklarıyla beraber hem spor yapmasını hem de sosyal dayanışmayı ön planda tutmak istedik. Oluşturacağımız futbol takımı ile güzel ilimizin güzel insanlarını Türkiye’de en iyi şekilde temsil edebilmek, yapacağımız sosyal farkındalık projelerimizle paylaşmanın, dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemini insanlarımıza anlatabilmek ve iyi örnek olabilmek asıl hedefimizdir. Unutulmamalıdır ki sosyal dayanışma, ancak kötü yönlerini ortadan kaldırmış fert ve toplumların birbirlerine sevgi ve merhametle yaklaşmalarıyla gerçekleşecek bir husustur. Bu oluşumun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, Van’ımıza hayırlı olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.

Kurulan Van Masterler Derneği’ndeki görev dağılımı ise; başkan Enver Azbay, başkan yardımcısı Zeki Yılmaz, istişare denetleme kuruluna Mehmet Tuğrul ve Turgay Karatekin, basın sözcüsü ve medyadan sorumlu Rıdvan Can, üyeler ise Yavuz Sağdinç, Metin Şevgin, Cumhur Yıldırım, Servet Şahar, Fahri Baştürk, Davut Yıldırım ve Bengin Çakay’dan oluştu.

Editör: Wan Haber