Van İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Cengiz Andiç Konferans Salonunda “Madde Bağımlılığı ve Problemli İnternet Kullanımı” konulu panel düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından panele geçildi.

Panelistlerden Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM Görevlisi Psikolog Hüseyin Erol, madde kullanımı ve bağımlılığın genel çerçevesi üzerinde durdu. Yrd. Doç. Dr. Zöhre Kaya ise problemli internet kullanımı konusunda konuştu.

Hayatlar Solmasın Madde Bağımlılığı Danışma Merkezi Koordinatörü Sosyolog Osman Turgut da, madde bağımlılığının tedavi süreçlerini ve Van’da yapılan çalışmalardan bahsetti. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Sorumlusu Eğitimci Emrah Gürbüz Erol ise, 14-25 yaş aralığındaki gençlerde madde kullanımı, gençlik merkezlerinden ve gençlere yönelik faaliyetlerden bahsetti.

Van İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu üyesi Eğitim Uzmanı İsmail Hakkı Çatlı, insanı zararlı alışkanlıklardan korumada Kur’an-ı Kerim’in yöntemi konusunda bilgi verdi.

Program, yöneltilen soruların cevaplanmasıyla son buldu. (iha)

Editör: Wan Haber