Van İl Müftülüğü’nün Yukarı Nurşin Okuma Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Van Müftüsü Nimetullah Arvas ve ilçe müftüleri katıldı. Gündeme ilişkin konuların değerlendirildiği toplantıda konuşan Van Müftüsü Nimetullah Arvas, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ilk kez 1989 yılında kutlamaya başladığı Kutlu Doğum Haftası, artık tüm halkımıza mal olmuş durumdadır. Toplumumuzun her kesimi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklerde bir araya geliyor. Bildiğimiz gibi Kutlu Doğum Haftası, her yıl farklı bir tema ile kutlanıyor. Bu yıl ana tema olarak ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ seçilmiştir” dedi.


“Din nasihattir” Hadis-i Şerifi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Müftü Nimetullah Arvas, “Bu son derece önemli bir konu. Hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerde bu konunun tüm boyutlarıyla anlatılması büyük önem arz ediyor” diye konuştu.


Kutlu Doğum Haftası’nda alınacak tedbirler ve diğer konularla ilgili istişare yapılmasının ardından, ilçe müftülerinin 1-6 Nisan tarihleri arasında katıldıkları “İlçe Müftüleri Kongresi” ile ilgili değerlendirmeler de yapıldı.

Editör: Wan Haber