Semerkant Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Van İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz ve kalabalık bir bayan kitlesi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Van İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz, Kutlu Doğum Haftası’nın teması olan ‘Din ve Samimiyet’ konusuna değinerek Peygamber Efendimizin ilk hanımı Hz. Hatice’den örnekler verdi. Gürbüz, “Samimiyet konusunda sizlere sadece bir örnek vermek istiyorum. Tebliğin ilk muhatabı olan Hz. Hatice annemizin (ra) Resulullaha (sav) olan samimiyetini kısaca anlatmak istiyorum. Allah Resulü’nün ilk eşi ve vefat edinceye kadar da o günkü şartlarda çok evlilik olmasına rağmen Resulullahın üzerine başka bir evlilik yapmadığı, samimi bir şekilde sevdiği eşi Hz. Hatice annemiz, Hz. Peygamber ilk tebliği Hira’da aldıktan sonra, gördükleri karşısında korkuyla evine geldi. Efendimiz, ‘Ben Allah’ın elçisi olarak görevlendirdim. Bana kim inanır’ dediği an, Hz. Hatice annemiz hiçbir tereddüt göstermeden, ‘üzülme sen akrabalarını görüp gözeten, yakınlarına karşı samimi olan insanlarla ilişkisi iyi olan dürüst bir insansın. Ebetteki Allah sana yardım edecektir’ diyerek samimiyetini ortaya koymuştur” dedi.


Mekke’nin sıkıntılı günlerinde Hz. Hatice’nin Peygamber Efendimizin (sav) yanında samimi olarak durduğunu ifade ederek, Hz. Peygamberin ise bu samimiyete binaen çok evlilik olmasına rağmen Hz. Hatice hayatta olduğu sürece başka bir bayanla evlenmediğini söyleyen Gürbüz, konuşmasının sonunda okuduğu şiirden dolayı gözyaşlarını tutamadı. 

 

Gürbüz, konuşmasının ardından katılımcılara gül dağıttı.

Program, Van İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu görevlisi Süheyla Türk tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin ardından, Ankara-Çankaya vaizi Sadide Akbulut’un yaptığı konuşmayla sona erdi. 

Editör: Wan Haber