Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan Sanat Çadırı Ertuğrul Günay Sahnesi'nde sahnelenen oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Umut Uğur tarafından yazılan ve Emin Gürsoy'un yönettiği oyun, İstanbul'da bir metro istasyonunda birbirini yanlış tanıyan insanların kendini ispatlamaya çalışırken gerçekleri kabul etmeyip evhamlarının önüne geçemeyişini konu alıyor.


İnsanların içinde bulunduğu evham halinin trajikomik şekilde tiyatroseverlerle buluşturulduğunu belirten oyun yazarı Umut Uğur, evhamın toplumda problem oluşturan psikolojik bir vaka olduğunu söyledi. Herkesin birbirine evhamla yaklaştığının altını çizen Uğur, “Hiçbirimiz hiçbir şey bilmiyoruz birbirimiz hakkında. Öğreneceğimiz şok şey var aslında. İnsanların bundan vazgeçmesi gerekiyor. Umarım oyunumuzu izleyenler evlerine gittikleri zaman biraz olsun, ‘Acaba ben ne kadar haklıyım?’ sorusunu sorar. Tek hedefim buydu” dedi.


Kürtçe replik konusunu politik bir anlamda hiçbir yazarın daha önce kullanmadığını ifade eden Uğur, “Ben dillerin özgürlüğüne inanıyorum. Dil özgür bir şeydir. Onu kullanana ait bir şeydir ve dille ilgili yapılan her türlü şey haksızlıktır" ifadelerini kullandı.

 

""


İki aylık bir çalışmanın ardından hazırlanan 'Evham' oyununun yönetmenliğini yaptığı ilk oyun olduğunu belirten sanatçı Emin Gürsoy, özellikle vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Gürsoy, “Galasını yaptığımız oyunumuzun ilk gösterimine vatandaşların katılımı çok güzel. Gelen tepkiler çok olumlu. İnşallah devamını getirebiliriz” şeklinde konuştu.


Oyunun oldukça başarılı olduğunu belirten vatandaşlar ise emeği geçen herkesi kutladıklarını söyledi.

""

Editör: Wan Haber