Pazarların erkenden canlandığını, ancak satışların henüz başlamadığını belirten kurban satıcılarından Erdoğan Çimendur, “Bu yıl kurbanlık fiyatları oldukça pahalıdır. Bu gördüğünüz büyükbaş hayvanı 9 bin 250 liraya sattık, fiyatlar pahalı olduğundan dolayı geçen yıla oranla alıcı da azdır. Pazarda canlanma başladı, ancak satışlar çok nadir yapılıyor” dedi.

İşte kurbanlık fiyatları
Kurban almaya gelen İbrahim Gezer, fiyat araştırması yaptığını belirterek, “Kurban pazarında hayvan alıyorum. Bu yıl fiyatlar çok yüksektir, gördüğümüz kadarı ile satıcıların elinde mal kalmış durumda. Bu yıl büyükbaş hayvanların fiyatları 6-7 bin liradan başlayıp 15 bin liraya kadar yükselirken, küçükbaşta ise bu fiyatlar 450’den başlayıp bin 500 liraya kadar çıkmaktadır. Fiyatların yüksek olmasının nedeni de, dışarıdan canlı hayvan gelmemesi ve besicilerde yeteri kadar hayvan olmamasıdır” şeklinde konuştu.

“Kurbanlık koçlar bin ile bin 500 TL arasında”
Kurban pazarındaki yerlerini alan koçlar ise, bu yıl bin liradan başlayarak bin 500 liraya kadar yükseldiği belirtildi. Satışların çok az olduğunu belirten besici Fehim Ateş ise, “Bu yıl kurbanlıklar satılamıyor. Millette iş olmadığı için kurbanlıklar da şimdilik elimizde kaldı. Son günlerde ne olur bilemiyoruz. Ancak şu an piyasa çok durgun. Bundan dolayı hem kurban sahipleri mağdur hem de millet mağdurdur” diye konuştu.

Pazarın kalabalık olduğu ve tek tük kurban alışlarının başladığı gözlenirken, yer yer sıkı pazarlıkların yapıldığı gözlendi.

Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi 
Van Büyükşehir Belediyesi Kurban Hizmetleri Komisyonu da, kurban satış ve kesim yerlerini belirledi. Buna göre satışların belediye hayvan pazarı Bostaniçi Mahallesi (İpekyolu), Şerefiye Mahallesi Altaylı Un Fabrikası karşısı (İpekyolu), Akköprü Mahallesi Defterdarlık aşağı kısmı cami civarı (Tuşba), Kalecik Mahallesi Erciş Yolu üzeri Can Petrol arkası (Tuşba), Akköprü Mahallesi Hıdrellez Caddesi Mezarlık Yolu (Tuşba),

kesim noktaları ise Büyükşehir Mezbahanesi (İpekyolu), Hayvan Pazarı Yanı Bostaniçi Mahallesi (İpekyolu) ile şehir merkezinde bulunan tüm oto yıkamalar olarak belirlendi. (İHA)

Editör: Wan Haber