Van Gençlik Merkezi tarafından yürütülen “Köylerimiz Aydınlanıyor” projesi kapsamında gençlik liderleri ve gönüllü liderler tarafından kampanyalarla toplanan kitap ve kırtasiye malzemeleriyle öğrencilerin ihtiyaçları karşılanıyor. Gençlik Merkezi’nde toplanan kitaplar okullarda kütüphane kurularak da değerlendiriliyor. Akdamar Ortaokulu’nu ziyaret eden Gençlik Liderleri, kampanyayla toplanan kitapları Akdamar Ortaokulu Müdürü Mehmet Güzelyıldız’a ulaştırarak bir okulda daha kütüphanenin oluşmasına katkı sundular. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdamar Ortaokulu Müdürü Mehmet Güzelyıldız, projeyi hayata geçiren gençlik çalışanlarına okulu ve öğrencileri adına teşekkür etti.

Gençlik Merkezi’nce yürütülen kampanyalarla toplanan kitapları okullarda değerlendirdiklerini söyleyen Gençlik Lideri M. Cihan Demir, özellikle ekonomik seviyesi düşük yerlerdeki okulları tespit ederek toplanılan malzemeleri ona göre verdiklerini ve her zaman gençliğin yanında olduklarını söyledi.

Kitaplara kavuşan öğrenciler ise, kitapları okullara ulaştıran gençlik çalışanlarına teşekkür ederek, getirilen kitaplardan okumak üzere aldılar.

Editör: Wan Haber