Van’ın Bahçesaray ilçesinde, HDP mitingine katıldıkları için 70 korucunun silahına el konuldu. Korucular ifadelerinde, “Biz korucuları toplayıp zorunlu olarak AKP mitinglerine götürdüler. Bunlar siyasi partiler ve bunların etkinliklerine katılmak oldukça normal” dedi.

Bahçesaray Jandarma Garnizon Komutanlığına çağrılan koruculardan birçoğunun “HDP’nin etkinliklerine katıldıkları” gerekçesiyle silahı alınırken, birçoğu da HDP’den uzak durmaları konusunda uyarıldı. Silahları ellerinden alınan korucular Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Bahçesaray’da son yıllarda düzenlenen HDP mitingleri, Newroz kutlamaları ve Feqiye Teyran festivallerine katılan korucular iki gündür Jandarma Garnizon Komutanlığına çağrılarak ifade veriyor. Geçmişte BDP, DBP ve HDP etkinliklerine katılan koruculara görüntüler ve fotoğrafları gösterilerek, “Elimizde HDP mitinglerine katıldığınıza dair fotoğraflarınız var. Bu konuda size güvenimiz kalmadı. Bu yüzden elinizdeki silahlarımızı geri alıyoruz” denildi.

Koruculardan birçoğunun silahı elinden alınırken, bazıları da uyarı aldı. Elinden silahı alınan 70 korucu Bahçesaray Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Konuya ilişkin bilgi veren korucular, yapılan etkinliklerin siyasi bir partinin, izni alınmış faaliyetleri olduğunu ve bu yüzden yasaklı olmadığı için katıldıklarını söyledi. Bu görüşlerini karakolda da dile getiren korucular, “Biz korucuları toplayıp zorunlu olarak AKP mitinglerine götürdüler. Bunlar siyasi partiler ve bunların etkinliklerine katılmak oldukça normal” diye konuştu.

Kaynak: ANF

Editör: Wan Haber