Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışına Van Valisi Aydın Nezih Doğan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Öğretim Üyesi Ali Düzgün ve öğrenciler katıldı. Kurdele kesimi sırasında bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “YYÜ olarak sadece akademik çalışmalarla değil, güçlü bir eğitim ve öğretimle beraber öğrencilerin de aralarında bulunduğu alanda, etkin hale geldiğini görmüş ve ispat etmiş olacağız. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


Resim sergisinin gezilmesinin ardından bir açıklamada bulunan Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Vanlı ressamın hazırladığı kişisel sergiden öte, Van’ın şehir kültürüne kattığı değeri adamaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Hakikaten Van, kadim bir kültürü temsil eden bir merkezdir. Sadece bina, park veya fabrika yaparak şehir kültürünü oluşturmanın imkanı yok. Mutlaka sanatı ve santçıyı destekleyecek bir yapıya da ihtiyaç vardır. Bu gün üniversitemiz ve Vanlı ressamımız bu anlamda bize çok katkı sunuyor. Van’ın şehir kültürünün inşasında önemli bir temel taşı olduğunu düşündüğümü ifade etmek istiyorum. Ben kendilerini tebrik ediyorum” dedi.


Öte yandan ikinci kişisel resim sergisini açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Vanlı Ressam Servet Pişken de, resimlerinde geleneksel ve modern ifadeler üzerinde bir sentez çalıştığını söyledi. Pişken, “Geleneksel ifade dediğimiz Van yöresine ait halı, kilim motifleri ve baklava dilimleri ile karelerle modern yapıda bir birleşim içerisinde insanlara sunduk. Bir çok öğrencimle birlikte bu mantıkla çalışmalar yaparak Van’ı yeni bir floransa havasında düzenlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.


17 eserin yer aldığı serginin salı gününe kadar açık olacağını dile getiren Pişken, serginin hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu. Sergide yer alan resimlerin çok başarılı bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten öğrenciler ise kendilerinin de ilerde böyle başarılı bir sergi açmayı umduklarını söylediler.

Editör: Wan Haber