Kendilerine has giyim ve yaşam tarzlarıyla fotoğrafçıların da ilgi odağı haline geldiklerini ifade eden köy halkı, son zamanlarda gündemde olan Diriliş dizisinde süs aksesuarlarını hazırladıklarını belirtiyor. Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği (BİDFOD) ile Bitlis Eren Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik kapsamında Ahlat’ta bulunan 30 fotoğrafçı Ulupamir köyünde de fotoğraf çekimleri yaptı. Fotoğrafçılar ilk olarak Kırgız Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Fotoğrafçıları karşılayan dernek başkanı Kenan Aytaç, köylerine gelen fotoğrafçılarla bir süre sohbet ederek Ulupamir hakkında bilgi verdi. Daha sonra köyde bol bol çekim yapan fotoğrafçılar, oldukça ilginç kareler yakaladıklarını ifade etti.


Gezinin ardından bir açıklama yapan Kırgız Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aytaç, eski Türk kültürünü yansıtan hediyelik eşya imalatı yaptıklarını belirterek, “Diriliş dizisine de köyümüzden ciddi bir süs eşyası gönderildi. Şu anda Türkiye genelinde stantlar açarak köyümüzün tanıtımını yapacağız. Burada şu an itibariyle imalata başlamış durumdayız. Daha önce köyümüzde belgesel çekilmişti. Diriliş dizisinin de buradan haberi olmuş. Köylüler tarafından evlerde hediyelik eşyalar hazırlandı. Buradaki imalathaneyi yeni açtık. Artık köyümüzde ciddi etkinlik var. Biz balık yemekten çok tutmayı istiyoruz. Bu köy ayakları üzerinde kalsın ki köy insanı burayı terk etmesin. Bu köyün ayakta durması demek, bu kültürün yaşaması demektir. Bu nedenle köyümüze sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum” dedi.
 

galeri.png


İzmir Çeşme’den gelen fotoğraf sanatçısı Saime Berkan ise çok keyifli ve güzel bir gezi yaptıklarına değinerek, “Şu anda Kırgız köyünü geziyoruz. Beklemediğimiz çok güzel enstantaneler yakaladık. Köy halkı çok misafirperver” dedi.


Diğer bir fotoğraf sanatçısı Aytaç Aksoy da burada oldukça güzel karşılandıklarını ifade ederek; yay, ok ve ata binmenin tadına doyasıya vardıklarını söyledi. Aksoy, fotoğraf içinde oldukça ilginç kareler yakaladıklarını ifade ederek, herkesin burayı görmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber