Faruk Biner, 2011 Yılında Van’da meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından kentin yeniden imar edilmesi en büyük sorun olarak karşımıza çıkarken, kentsel dönüşüm yasası bu durumun düzeltilmesi için en büyük fırsat olarak ortaya çıkmıştır. Ancak kentsel dönüşüm başvuru süresi Nisan 2016 tarihinde doluyor. Süre uzatılmadığı takdirde binalarını yapmak isteyen depremzede arsa sahipleri yasadan yararlanamayacakları için büyük mağduriyetler yaşayacak. Ayrıca kentimizin lokomotif sektörü olan inşaat sektörü de bu durumdan olumsuz etkilenecek dedi. 

Faruk Biner Açıklamalarına şöyle devam etti. 

Van'da deprem sonrası duran inşaat sektörünü teşvik ederek, sektöre katkılar sağlayan ve birçok vatandaşın sitesini yeniden yapabilmesine imkan veren kentsel dönüşümle ilgili yasal sürenin 2016 inşaat sezonu öncesi bir yıl daha uzatılması gerekmektedir. Bu sürenin uzatılması hem hak sahiplerine hemde sektörde faaliyet gösteren firmalara olumlukatkı sunacaktır. Kentsel dönüşüm kapsamında her bir daire için 100 Bin TL gibi bir rakamın kent içinde ekonomiye kazandırılması sektörün ayağa kalkmasını sağlayacaktır dedi. 

Faruk Biner, sürenin uzatılması konusunda kent bileşenlerinin, yerel yönetimlerin ve siyasi temsilcilerin girişimde bulunmasını, ayrıca Belediye tarafından halkımızı bilgilendirmek üzere bir birimin oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Biner, Kentsel dönüşüm uygulamasının karlı bir uygulama olduğunu, bu sürenin uzatılmasının hem halkımıza hemde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara katkı sunacağını belirtti.  

Editör: Wan Haber