AK Parti tarafından, Van Ticaret Borsası (VATBO) toplantı salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, VATBO Başkanı Feridun Irak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Roza Kartal, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) yetkilileri ve diğer sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Star Gazetesi Yazarı ve toplantının moderatörü Cemil Ertan katıldı. AK Parti Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş öncülüğünde Türkiye genelinde 30 ilde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise Diyarbakır, Van ve Erzurum’da yapılacak olan toplantılarla illerin kalkınması ve 2023 vizyonunda öncelikli kalkınma hedeflerinin belirlenmesinin amaçlandığı açıklandı. Kent hakkında bilimsel öncelikleri belirleyen, sorunların çözümlerini öneren güncel ve diğer illerle karşılaştırılabilir bir raporun hazırlanacağı, fikir ve tekliflerin parti politikası haline getirilerek bakanlıklarla paylaşılarak takip edilmesinin sağlanacağını vurgulandı.


Toplantıda sivil toplum örgütleri başkanları ve temsilcileri ise sırasıyla söz alarak, Van’ın kalkınmasının önündeki engelleri dile getirerek, neler yapılması konularında görüşlerini beyan ettiler.


Yapılan konuşmaların ardından Star Gazetesi Yazarı ve toplantının moderatörü Cemil Ertan, kent ekonomi forumunun amacının katılımcı demokrasinin işletilmesi, sivil toplum kuruluşlarının ekonomik ve politik süreçlere katılımını sağlayarak, ilde nitelikli kaynaklar ağının geliştirilmesi olduğunu kaydetti. İl sorunlarının ve politik önerilerinin ilk elden öğrenilmesinin önemine değinen Ertan, kentin ekonomik fırsat alanlarının, rekabet kapasitesinin tespiti, ilin farkındalığı ve kent vizyonunun oluşturulmasının amaçlandığını kaydetti.


Yapılan konuşmaların ardından toplantı soruların cevaplanması ile sona erdi.

Editör: Wan Haber