İlçeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile birlikte belediye ekipleri merkez ve bağlı mahallelere ait tüm yollarda kar küreme ve yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 9 ayrı ekiple çalışmalarını aralıksız devam ettiren acil müdahale ekipleri, kar ve buzlanmaya karşı kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak vatandaşların olumsuz etkilenmemesi ve kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için yoğun çaba sarf ediyor. 

Mahallelerin şehir merkezine ulaşımının sorunsuz sağlanması, vatandaşların sağlıklı bir şekilde ulaşımını sağlayabilmek ve günlük çalışmalarını sürdürebilmeleri için dün geceden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdüren karla mücadele ekipleri, bugün de aynı süratle çalışmalarına devam ediyor. İlçeye bağlı ana arterlerde tuzlama çalışmaları iki ayrı araçla sürekli yapılırken, Erciş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ise vatandaşların olası kayma ve düşme riskine karşı kaldırım ve ara sokaklardaki kar küreme çalışmalarını devam ettiriyor.

Öte yandan, Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Erciş Şubesi ile ortak yapılan çalışmalar kapsamında, ilçeye bağlı kırsal mahalle ve mezralarda da karla mücadele çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. İHA

3-966.jpg

Editör: Wan Haber