Van’da etkisini aralıklarla sürdüren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapı Daire Başkanlığından alınan bilgiye göre, kent genelinde 400 mahalle yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kent merkezinde ana arterler ve ara yollar başta olmak üzere birçok noktada kar temizleme çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi. 

3-963.jpg

Karla mücadele ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışmalarına devam ettiği ifade eden Yol Yapı Daire Başkanlığı yetkilileri, "Karla mücadele 201 iş makinesi ve 630 personelle yürütülüyor. Vatandaşlarımızdan toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istiyoruz. Yine vatandaşlarımızdan karla mücadele çalışmalarını engellemeyecek şekilde araç park konusunda hassas olmalarını istiyoruz" dedi.

4-650.jpg

Dört ilçede eğitime ara verildi

Kar yağışından dolayı Van’ın Başkale, Çatak, Erciş ve Bahçesaray ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi. İHA muhabirine konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, merkez ilçelerde tatilin söz konusu olmadığını söyleyerek, "Başkale, Çatak, Erciş ve Bahçesaray ilçelerimizde taşımalı ve normal eğitim veren tüm okullarımız kar nedeniyle tatil edilmiştir" ifadelerini kaydetti.

Karayolları yetkililerinden alınan bilgiye göre; Van-Bahçesaray, Ağrı-Van, Doğubayazıt-Çaldıran, Bitlis-Hizan-Bahçesaray, Hakkari-Geçitli, Ahlat-Karahasan, Yüksekova-Şemdinli, Yüksekova-Dağlıca ve Bitlis-Geyikpınar karayollarının ulaşıma kapalı olduğu bildirdi. 
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla etkisini sürdüreceğini bildirdi. İHA

5-545.jpg

Editör: Wan Haber